Πίσω στην κορυφή της σελίδας
27.10.2012 | 21:00

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ! Αστυνομία: Κύμα απαγωγών στην Ελλάδα

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ! Αστυνομία: Κύμα απαγωγών στην Ελλάδα
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, υπάρχει επίσημη προειδοποίση της ΕΛ.ΑΣ για αύξηση των περιπτώσεων απαγωγών στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.

Μέχρι και πριν δυο χρόνια στην Ελλάδα δεν καταγράφονταν πολλά περιστατικά απαγωγών. Τα θύματα ήταν συνήθως Έλληνες κροίσοι και οι απαγωγείς ήταν οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που ζητούσαν ως αντάλλαγμα λύτρα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου.

Η οικονομική κρίση όμως που βιώνει η χώρα συνέβαλε στην αύξηση των απαγωγών ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον άνθρωποι της μεσαίας τάξης. Οι απαγωγείς που πλέον είναι συμμορίες, δεν ζητούν ως λύτρα εκατομμύρια ευρώ αλλά κάποιες χιλιάδες ευρώ στις περισσότερες περιπτώσεις για να κλείσουν τρύπες και να ζήσουν καλύτερα. Διαφέρει δηλαδή τόσο το προφιλ των απαγωγέων όσο και το προφίλ των θυμάτων.

\'Ετσι από την απαγωγή του κ. Παναγόπουλου περάσαμε σε αυτή του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου. Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί έξι περιπτώσεις απαγωγών χαμηλού προφίλ, ενώ την Αστυνομία απασχολεί ιδιαίτερα και η συμμορία που απαγάγει κοσμηματοπώλες και ζητάει λύτρα σε χρυσό από τις οικογένειες των θυμάτων.

Περισσότερα στο newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 22:05

Top 10