Πίσω στην κορυφή της σελίδας
14.12.2010 | 08:12

Ημέρα ταλαιπωρίας και σήμερα. Απεργούν οι πάντες!

Ημέρα ταλαιπωρίας και σήμερα. Απεργούν οι πάντες!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Τετάρτη και η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι το αποκορύφωμα των αντιδράσεων που προκαλούν τα σχέδια της κυβέρνησης για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους από σήμερα, όπου θα ψηφιστεί και το πολυνομοσχεδίου. Έτσι πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00. Στις 13:00 είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Χειρόφρενο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η αρχή έγινε χτες Δευτέρα με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 και συνεχίζουν, ακόμη πιο δυναμικά, τις επόμενες μέρες με 24ωρες απεργίες σήμερα Τρίτη και μεθαύριο την Πέμπτη.

Στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των απεργών στο κέντρο της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθεί το απεργιακό συλλαλητήριο.

Πώς θα κινηθούν ΟΣΕ-Προαστιακός

Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα και τον Προαστιακό λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.

Σήμερα οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός στη γενική απεργία της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία.


Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα γίνονται δεκτά την Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί μετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ήδη από τη Δευτέρα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.

''Καθηλώνονται'' τα αεροπλάνα

Καμία πτήση πολιτικής αεροπορίας δε θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Δένουν στα λιμάνια τα πλοία.

Η ΠΝΟ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, ενώ το ίδιο έκαναν και οι λιμενεργάτες, αφού η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας αποφάσισε να επεκτείνει τη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια της.

Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Οι τραπεζοϋπάλληλοι κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 13:00 σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα και στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως

Απεργούν οι δημοσιογράφοι


Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης, καθώς και σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ζητώντας «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Κλειστά και τα δικαστήρια
Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Την Τετάρτη τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η ΟΔΥΕ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Δεν δεχόμαστε άλλη μείωση στους μισθούς μας, δεν καλύπτουμε καμία πολιτική εξαθλίωσης, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, μαχόμαστε για ένα αύριο καλύτερο για μας και τις οικογένειές μας».

Στο... χορό και η ΟΜΕ-ΟΤΕ
Τη συμμετοχή των εργαζομένων στον ΟΤΕ, στην 3ωρη παναττική απεργία που έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΓΣΕΕ, ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ και καλεί τους υπαλλήλους του Οργανισμού να προσέλθουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Και οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα μετάσχουν στην τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Τρίτη από τις 12:00-15:00. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας «καλούνται οι διοικήσεις των σωματείων μελών της να επιστήσουν την προσοχή όλων των στελεχών και όλων των εργαζομένων να μην κάνουν χρήση κανονικής άδειας και ρεπό από τις 12 Δεκεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι «είναι πρόκληση να χρεώνουν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ότι οι εργαζόμενοι στα ορυχεία στις στοές και στους πυλώνες νυχθημερόν προκαλούν το δημόσιο αίσθημα».

Έκκληση από το ΕΚΑΒ
Με βάση τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και την εξαγγελθείσα απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ της Τετάρτης, αναμένεται, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους. Για αυτό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) παρακαλεί τους πολίτες:

α) Να κάνουν σωστή χρήση του αριθμού επείγουσας κλήσης του ΕΚΑΒ (166) και οι κλήσεις να αφορούν μόνο καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας.

β) Να δίνουν άμεση προτεραιότητα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτά με αναμμένους φάρους και σειρήνα.

γ) Να μην εμποδίζουν τα ασθενοφόρα και να μην τα ακολουθούν.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10