Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Μάθε ποιοι απεργούν και πότε!

Σε απεργιακό πυρετό βρίσκεται ολόκληρη η χώρα αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρες και 48ωρες απεργίας. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σχεδόν όλοι καθώς μπαίνει χειρόφρενο σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, πλοία και αεροπλάνα, γιατροί δικηγόρου, εφοριακοί, τράπεζες, εργαζόμενοι στους δήμους κ.α
Δες αναλυτικά τη λίστα με με το ποιοι απεργούν και πότε για να αποφύγεις την ταλαιπωρία:
Μέσα Μαζικής μεταφοράς
ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ απεργούν Τρίτη 18, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Για τα υπόλοιπα Μ.Μ.Μ αναμένονται οι ανακοινώσεις των σωματείων τους.
Ναυτεργάτες – Απεργούν και σήμερα
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια και σήμερα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ.
Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – 48ωρη απέργία την Τετάρτη και την Πέμπτη
Τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης και θα διαρκέσει έως τις 24.00 της Πέμπτης.
Εργαζόμενοι στους Δήμους
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Γιατροί του ΙΚΑ
Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.
Χειρόφρενο στα ταξί Τετάρτη και Πέμπτη
48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

Read More

And More