Νέα εβδομάδα ταλαιπωρίας από σήμερα. Απεργίες στα ΜΜΜ

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αντιδρώντας στην αναδιάρθωση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Στα ύψη αναμένεται να βρεθεί πάλι η ταλαιπωρία των επιβατών με στρίμωγμα και ταλαιπωρία ενώ και οι οδηγοί θα δεινοπαθήσουν από το μποτιλιάρισμα. Οι εργαζόμενοι στο μετρό προχώρησαν από τις 05:00 το πρωί σε κατάληψη του σταθμού του Συντάγματος.

Ο χρόνος άλλαξε η ταλαιπωρία των επιβατών και των οδηγών λόγω μποτιλιαρίσματος συνεχίζεται, αφού έρχονται νέες κινητοποιήσεις.

Την Δευτέρα κανένα μέσο μεταφοράς δεν κινείται από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 και από τις 21.00 ως τη λήξη της βάρδιας. Εξαίρεση το τραμ, οι συρμοί του οποίου θα κυκλοφορήσουν από τις 08:00 έως τις 22:00.

Την Τετάρτη θα έχουμε 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς ενώ στην ΕΘΕΛ οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11-4 το απόγευμα.

Επόμενη 24ωρη στις 5 και 10 του μήνα. Τα μπλε λεωφορεία θα κάνουν στάση από τις 11 ως τις 4.

Αυξήσεις- φωτιά στα εισιτήρια

Εκτός απο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων το επιβατικό κοινό έχει να αντιμετωπίσει και αυξήσεις στα εισιτήρια. Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί ακριβώς οι αυξήσεις των εισιτηρίων, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από στελέχη του Υπουργείου Υποδομώνσε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής το απλό εισιτήριο αναμένεται να φτάσει στο 1,30 ευρώ, ενώ αυξήσεις θα γίνουν και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Η ηγεσία του υπουργείου έχει προαναγγείλει ότι θα μειωθεί από το 70% στο 50% η κρατική επιχορήγηση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών. Θεωρείται βέβαιο, ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο μήνα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Σημαντικές αυξήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν το 70%, αναμένεται να ισχύσουν από το νέο έτος, στα εισιτήρια του ΟΣΕ, στο πλαίσιο της λογικής του Οργανισμού να φτάσουν τα κόμιστρα σε ύψος περίπου αντίστοιχο με εκείνο των ΚΤΕΛ. Ενδεικτικά, το εισιτήριο για το “ιντερσίτι”, στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, από 36,30 ευρώ που είναι σήμερα αναμένεται να φτάσει στα 55,20 ευρώ, αυξημένο, δηλαδή, κατά περίπου 53%, ενώ η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Καλαμπάκα, από 8,90 ευρώ που είναι σήμερα θα φτάσει τα 15,4 ευρώ, αύξηση περίπου 70%. Αισθητά μικρότερες αναμένεται να είναι οι αυξήσεις στον Προαστιακό.

Read More

And More