Πίσω στην κορυφή της σελίδας
07.09.2011 | 15:59

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών! Ισόβια για τους εμπόρους

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών! Ισόβια για τους εμπόρους
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, αποποινικοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η χρήση ναρκωτικών, η προμήθεια και η κατοχή τους (για προσωπική χρήση), ενώ την ίδια στιγμή γίνονται αυστηρότερες οι διατάξεις που αφορούν την εμπορία και τα κυκλώματα διακίνησης.Βρύτατες ποινές, ακόμα και ισόβια περιμένουν ειδικές κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με εξαρτημένους (γιατροί, σωφρωνιστικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί) σε ευαίσθητους χώρους, όπως τα στρατόπεδα, τα καταστήματα κράτησης, τα σχολεία κλπ. Επίσης θα επιβάλλονται χρηματικές ποινές από 50.000 έως 500.000 ευρώ.

Ισόβια αλλά και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 600.000 ευρώ, περιμένουν τους κατ' επάγγελμα διακινητές ή χρηματοδότες διακίνησης φορτίων ναρκωτικών.

Επιείκεια στους χρήστες

H καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, για προσωπική χρήση, τιμωρείται με τρεις μήνες κράτηση, ενώ με έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 2.000 ευρώ τιμωρείται η χρήση κάνναβης σε δημόσιο χώρο.

Αν κάποιος διαγνωσθεί οτι είναι εξαρτημένος προβλέπεται πλέον η δυνατότητα συμμετοχής του σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης αναγνωρισμένων υπηρεσιών, όπως του ΚΕΘΕΑ και του ΨΝΑ, ή χορήγησης υποκατάστατων (ΟΚΑΝΑ), ενώ προβλέπονται και οι περιπτώσεις περίθαλψης για παθήσεις που συνδέονται με τη χρήση (ηπατίτιδα, AIDS)

Διάβασε περισσότερα στο Newsit
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10