Καμένη πόλη η Αθήνα – Εικόνες που σοκάρουν κάνουν το γύρο του κόσμου

45 εμπρησμοί κτιρίων, 67 συλλήψεις, 75 προσαγωγές, 68 αστυνομικοί τραυματίες. Αυτά είναι μέχρι στιγμής τα πρώτα στοιχεία του απολογισμού από τις καταστροφές που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης. Την ώρα που οι βουλευτές ψήφιζαν το μνημόνιο, η Αθήνα παραδόθηκε στις φλόγες…
Το εύρος της καταστροφής από όσα έγιναν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας θα αποκαλυφθούν με το φως της ημέρας. Αλλά και τα στοιχεία από μόνα τους, δίνουν την εικόνα. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 67 συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών, δολιοφθορές κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές από μαγαζιά. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί 68 αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Ενώ, οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν τουλάχιστον 45 εμπρησμούς κτιρίων, σε πολλές περιπτώσεις ταυτόχρονα, ενώ άλλα απλά τα έσπασαν και τα λεηλάτησαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξαν και απεγκλωβισμοί πολιτών που είχαν παγιδευτεί σε κτίρια που κάηκαν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν στο κεντρικό κτίριο της Alpha Bank, όπου τρεις άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στο υπόγειο του κτιρίου.

Ιστορικά κτίρια της Αθήνας, καταστήματα, τράπεζες και ότι άλλο βρίσκεται στο δρόμο τους καταστράφηκαν από τους κουκουλοφόρους. Το κτίριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Μοναστηράκι, το ιστορικό κτήριο του Costa Boda, ο κινηματογράφος “Αττικόν” η Alpha Bank, υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου, καφετέριες και πολλά καταστήματα βρέθηκαν στο έλεος των κουκουλοφόρων.
Οι εικόνες από τα επεισόδια κάνουν το γύρο του κόσμου, ενώ για την Αθήνα ξημέρωσε μια δύσκολη μέρα.

Read More

And More