Αθηνά Οικονομάκου: “Με την ψυχανάλυση άλλαξα! Κάποτε ήμουν πολύ αυτοκαταστροφική”

Με μια βαλίτσα στο χέρι ήταν όλο το καλοκαίρι η Αθηνά Οικονομάκου και δεν σταμάτησε να μας ενημερώνει μέσω Instagram για τις εξορμήσεις της.
Η Μύκονος (όπου εργάζεται ο σύντροφός της Φίλιππος Μιχόπουλος), η Σαντορίνη, το Παρίσι, η Κύπρος και η Πράγα ήταν μερικοί από τους φετινούς προορισμούς της και η πρωταγωνίστρια των σειρών του Mega “Το δαχτυλίδι της φωτιάς” και “Κλεμμένα όνειρα” δείχνει να πέρασε πολύ όμορφα το 2014 και να περιμένει ανυπόμονα το νέο έτος…
Η Αθηνά φωτογραφίζεται με εντυπωσιακές τουαλέτες για το Down Town Κύπρο και μιλά για όλα…

/

Τι θέλεις να σου φέρει το 2015 και τι σου στέρησε η χρονιά που έφυγε;
Θέλω πάνω απ’ όλα να μου φέρει υγεία και δύναμη, ώστε να μπορέσω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, τόσο στις επαγγελματικές, όσο και στις προσωπικές. Να πετύχω και να κάνω αυτά που πραγματικά θέλω να κάνω και λιγότερο αυτά που δεν πρέπει να κάνω. Να προχωρήσω στη δουλειά μου, να εξελίσσομαι και να είμαι περισσότερο επιλεκτική – άσχετα βέβαια, αν πρέπει να κάνουμε και κάποιες υποχωρήσεις λόγω της κρίσης και των δυσκολιών. Χρειάζεται ρίσκο, και θέλω να κάνω αυτά που πραγματικά αισθάνομαι, μου ταιριάζουν και με κάνουν χαρούμενη κι όχι αυτά που πρέπει. Και αυτό εύχομαι για όλο τον κόσμο: να κάνουν επιλογές που τους κάνουν ευτυχισμένους! Και να κυνηγούν τα όνειρα τους!
Επειδή γεννήθηκες στην ελληνική επαρχία, φαντάζομαι μεγάλωσες και με την ατάκα «τι θα πει ο κόσμος;»…
Ακριβώς! Αυτό το άκουγα συχνά από τους δικούς μου. Έπρεπε έξω να χαμογελάμε και να είναι όλα τέλεια, κι ας είχε γίνει πριν δέκα λεπτά στο σπίτι ο κακός χαμός και ο μεγαλύτερος καβγάς. Έξω δεν έπρεπε κανείς να πάρει κάτι χαμπάρι και να φαινόμαστε καλά. Στην επαρχία όλοι έτσι λειτουργούν, γιατί υπάρχει το -καλώς ή κακώς εννοούμενο- κουτσομπολιό που πάντα θες να αποφύγεις. Στην Αθήνα είναι διαφορετικά τα πράγματα: ναι μεν υπάρχει αποξένωση, αλλά εδώ όταν δεν ξέρεις ούτε το γείτονά σου, αντιδράς πιο αυθόρμητα, πιο ελεύθερα.

/

Αυτά, όμως, που μου περιγράφεις φαίνεται ότι τα έχεις αποβάλει πια από τον χαρακτήρα σου. Με την ψυχανάλυση το κατάφερες;
Νομίζω πως ναι. Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια που κάνω ψυχανάλυση είδα πολλά λάθη που έκανα, τα εντόπισα και τα καταπολεμώ… Με την ψυχανάλυση άλλαξα! Κάποτε ήμουν πολύ αυτοκαταστροφική, τώρα πια όχι τόσο. Ποτέ, όμως, δεν καταστράφηκα και δεν υπέστην κανένα μεγάλο κακό.
Στο παρελθόν συνέδεες την εγκατάλειψη του μπαμπά σου, με τον χωρισμό από τον εκάστοτε σύντροφό σου;
Ναι, αυτό το έκανα συχνά! Η εγκατάλειψη είναι ένα βίωμα που το γνωρίζω, ένα συναίσθημα που ξέρω καλά και μου φαίνεται οικείο, οπότε είχα την ανάγκη να το ξαναβιώνω. Και έτσι πολλές φορές το προκαλούσα εγώ. Προκαλούσα τσακωμούς και εντάσεις για να νιώθω την εγκατάλειψη και την απομάκρυνση. Το είχα ανάγκη. Ήταν καθαρή αυτοτιμωρία. Έτσι είναι όμως, θες να ξαναζήσεις αυτά τα συναισθήματα που ξέρεις καλά από παιδί. Δεν το κάνω πια, το απέβαλα εντελώς.

Η σχέση που έχεις τώρα με τον σύντροφό σου Φίλιππο Μιχόπουλο, θα έλεγες ότι είναι η πιο ισορροπημένη που είχες;
Απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα! Είναι μία πολύ όμορφη και υγιής σχέση. Είμαι κι εγώ έτοιμη και καλά με τον αυτό μου ώστε να τη ζήσω.

/

Πάντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι εσύ δεν αναφερόσουν καθόλου στο παρελθόν για τα προσωπικά σου, ενώ τώρα μιλάς γι’ αυτά…
Αυτό είναι αλήθεια! Κάποτε δεν μιλούσα καθόλου, ενώ τώρα νιώθω λίγο πιο άνετα και μάλλον και πιο σίγουρη γι’ αυτό που αισθάνομαι. Πέρα από αυτό, ο βασικότερος λόγος που μίλησα γι’ αυτή τη σχέση ήταν γιατί όλο το καλοκαίρι το πέρασα στη Μύκονο, όπου ήταν πνιγμένο από paparazzi. Δεν μπορούσα να κρυφτώ πουθενά και θα ήταν ανόητο να αρνούμαι κάτι που θα ίσχυε και θα το έβλεπαν όλοι. Είμαι καλά, περνάω μια χαρά με τον άνθρωπο αυτό, και μέχρι εκεί. Δεν σου κρύβω πάντως πως, αν δεν ήμουν στη Μύκονο το καλοκαίρι με τόσους φωτογράφους, θα είχα αποφύγει όλη αυτή την υπερέκθεση σ’ ένα μεγάλο βαθμό. Θα μας προστάτευα περισσότερο, αλλά…
Αν ήθελες να την προστατεύσεις, τότε γιατί βρισκόσουν όλο το καλοκαίρι στη Μύκονο;
Μα, πώς να το αποφύγω, όταν εκεί ήταν η δουλειά του συντρόφου μου και βρίσκεται 6 μήνες το χρόνο σ’ αυτό το νησί; Να έμενα έξι μήνες μακριά του για να μη γίνει γνωστή η σχέση; Ε, όχι! Τέτοια θυσία δεν θα την έκανα για κανένα λόγο! Ζύγισα τα πράγματα, πήρα τα ρίσκα μου και τελικά αποφάσισα να κάνω αυτό που μου ήταν πιο σημαντικό: να είμαι μαζί του… Κι είναι απ’ τις λίγες φορές που ακολούθησα τα «θέλω» μου και δεν το μετανιώνω!

Read More

And More