Οι γυναίκες θέλουν πλούσιο άνδρα και παιδιά!

Οι Αυστραλίδες δεν επιθυμούν τη χειραφέτηση. Επιθυμούν όπως και οι γιαγιάδες τους να βρουν τον τέλιο άνδρα, οποίος θα έχει φυσικά και “μεγάλη” τσέπη.

Όχι, δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα. Είναι το αποτέλεσμα δύο μελετών που έγιναν πρόσφατα στο Ινστιτούτο Οικογενειακών Μελετών της χώρας και η άλλη από το London School of Economics. Στην μελέτη του Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών έλαβαν μέρος περισσότερες από 10,000 γυναίκες.

Εργαζόμενη ή μητέρα;

Ίσως στην επιθυμία για ευκατάστατο σύζυγο να ευθύνεται και το γεγονός πως μόλις το 15% είχαν την οικονομική δυνατότητα να μείνοιυν εκτός δουλειά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Τα 2/3 των γυναικών που είχαν παιδιά ηλικίας 4-8 χρόνων και εργάζονταν, ανέφεραν ότι το εβδομαδιαίο ωράριό τους ήταν 20 έως 30 ώρες και δήλωσαν ότι αν η οικονομική τους κατάσταση τους το επέτρεπε και αν ο σύζυγος τους κέρδιζε αρκετά χρήματα για να ζουν άνετα, θα προτιμούσαν να μείνουν σπίτι και θα επέλεγαν τον ρόλο της μητέρας και της συζύγου αποκλειστικά.

Περιμένουν ακόμη τον πρίγκιπα

Και όταν λέμε πρίγκιπα δεν ενοούμε το άλογο και την πανοπλία, αλλά την καλή οικονομική θέση. Σε αντίστοιχη μελέτη που έγινε σε Βρετανία, ΗΠΑ και Αυστραλία δείχνει πως η οικονομική επιφάνεια είναι ιδιαίτερα σημαντική για να πει μια γυναίκα το ΝΑΙ στο γάμο.

Η νέα αυτή μελέτη του London School of Economics δείχνει πως την δεκαετία του 1990 το 40% των γυναικών που παντρεύτηκαν επέλεξαν πλούσιο σύζυγο ενώ στην δεκαετία του 1940 το ανάλογο ποσοστό κυμαινόταν μόλις στο 20%.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των γυναικών που έλαβαν μέρος συνεχίζουν να θέλουν από την ζωή τους το ίδιο ακριβώς πράγμα που επιζητούσαν οι προηγούμενες γενιές δηλαδή έναν πλούσιο σύζυγο!

Read More

And More