Πίσω στην κορυφή της σελίδας
13.11.2013 | 16:16

“Οι φίλοι του παιδιού” διοργανώνουν Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι!

“Οι φίλοι του παιδιού” διοργανώνουν Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Οι γιορτές πλησιάζουν και “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” μας προσκαλούν στο 14ο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι τους στο HELEXPO PALACE.
 
Για μια ακόμη φορά, θα έχει την πολύτιμη συμμετοχή 37 Πρεσβειών οι οποίες μας δίνουν την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε τοπικές γεύσεις, μουσικές, ήθη και έθιμα των χωρών τους.
 
Στο Παζάρι θα βρείτε σπιτικές λιχουδιές, δώρα Χριστουγέννων, ρούχα, βιβλία, λαχνούς με πλούσια δώρα, καθώς επίσης και ιδιαίτερα αντικείμενα.
 
Το παζάρι θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και την Κυριακή 24, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
 
Το Φιλανθρωπικό Σωματείο “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”, ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια στην Αθήνα και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που προέρχονται από άπορες οικογένειες, καθώς επίσης και σε άγαμες μητέρες.

 
Τα παιδιά που προστατεύει προέρχονται από προβληματικές οικογένειες με πολύ σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα. Οι οικογένειες αυτές αδυνατούν να παρέχουν την βασική φροντίδα στα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό το Σωματείο φροντίζει να καλύπτει σε μηνιαία βάση τις απαραίτητες ανάγκες των παιδιών αυτών. Προσφέρει τρόφιμα, ρουχισμό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας. Καλύπτει ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αλλά και ενοίκια. Επίσης, δίνεται βαρύτητα και στην εκπαίδευση των παιδιών.
 
Τα θέματα υγείας έχουν προτεραιότητα στις δραστηριότητές και σε μηνιαία βάση προσφέρεται φαρμακευτικό υλικό σε παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη, μεσογειακή αναιμία και άλλες παθήσεις. Εμβολιάζονται τα παιδιά και αντιμετωπίζονται οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα και αν προκύψει.
 
Το 2007 το Σωματείο ίδρυσε Παιδικό Σταθμό για τα παιδιά αυτά. Ένα χώρο αγάπης, χαράς και φροντίδας όπου μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι και τις δραστηριότητες τα βοηθάει να συνειδητοποιήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις, να ξεφύγουν από την βία, την παραμέληση και την αδυναμία να μεγαλώσουν σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον.
 
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10