Σ. Μπουλάς: Η μάχη με τον καρκίνο, η στήριξη των φίλων και ο “φύλακας” άγγελός του!

Θλίψη και πόνο γέμισε τον καλλιτεχνικό κόσμο σήμερα το πρωί η είδηση του θανάτου του Σάκη Μπουλά. Ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία, τις τελευταίες μέρες και παρόλο που τα αγαπημένα του πρόσωπα πίστευαν σε ένα θαύμα και ήλπιζαν να τα καταφέρει, εκείνος έκλεισε για πάντα τα μάτια του το πρωί της Παρασκευής.
Η μάχη με τον καρκίνο
Το τελευταίο διάστημα ο Σάκης Μπουλάς ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Η μάχη με τον καρκίνο ήταν δύσκολη, αλλά εκείνος δεν έχανε στιγμή το θάρρος και το χαμόγελό του. Έκανε χημειοθεραπείες, ακολουθούσε τις οδηγίες των γιατρών του και ταυτόχρονα είχε στο πλευρό του πολλά αγαπημένα πρόσωπα που τον στήριζαν.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στα “ΝΕΑ” είχε δηλώσει για τον αγώνα που έδινε ενάντια στον καρκίνο: “Πολεμάω πάρα πολύ, όχι μόνο με χημειοθεραπείες αλλά και άλλα πολλά. Υποτίθεται ότι θα κάνω κάποια λιγότερα πράγματα, έχουν πρόθεση να με προστατέψουν. Γουστάρω όμως που δουλεύω εδώ (σ.σ. Ακτή Πειραιώς) . Σε μια δύσκολη φάση που περνούσα πήρα ένα αισιόδοξο μήνυμα και μου έδινε τη δυνατότητα, αφού είχα την δύναμη να έλθω εδώ με φίλους, να κάνουμε πλάκα, να τραγουδήσουμε”, και είχε συμπληρώσει: “Τα πάντα, ό,τι καλό και ό,τι κακό, τα δημιουργούμε εμείς με το μυαλό μας, δεν έρχονται κατά τύχη. Τα τελευταία χρόνια πέρασα προβλήματα υγείας γιατί αντιμετώπισα πολλά θέματα (συγγενικά κ.τ.λ.), είχα σχεδόν αποσυρθεί πεντέμισι χρόνια από τα μαγαζιά για να στηρίξω την πρώην γυναίκα μου, μετά έπαθα έμφραγμα, έκανα μπαϊπάς, απέτυχα σε κάτι εγχειρήματα με επιχειρήσεις που άνοιξα”.

Αισιόδοξος, μάλιστα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο Σάκης Μπουλάς είχε δηλώσει: “Στο χέρι μας είναι όλα να τα ανατρέψουμε με πίστη, δύναμη, με κουράγιο και θέληση. Αυτό λέω από τη δική μου εμπειρία”.
Ο “φύλακας άγγελός” του
Παρά τις δύσκολες ώρες που πέρασε, ο Σάκης Μπουλάς είχε το τελευταίο διάστημα συνεχώς στο πλευρό του την σύντροφό του Αλεξάνδρα Ούστα που του έδινε κουράγιο και τον έκανε να χαμογελά.

Η Αλεξάνδρα με τον Σάκη γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του σήριαλ “Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας” το 2007, όπου πρωταγωνιστούσαν. Στην αρχή έκαναν πολύ στενή παρέα και ανέπτυξαν μια φιλία που κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια του σήριαλ, στην πορεία όμως χάθηκαν και τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους. Βέβαια διατήρησαν κάποιες τυπικές επαφές, όμως περνώντας ο καιρός, αποφάσισαν να ξαναζεστάνουν την επικοινωνία τους και να ξαναβρεθούν.

Άνθρωποι από το κοντινό του περιβάλλον συνήθιζαν να λένε “Με την Αλεξάνδρα ο Μπουλάς είναι πολύ ερωτευμένος”, παρόλο που το ζευγάρι κρατούσε χαμηλούς τόνους στη σχέση του. Μάλιστα, αν και κανένας από τους δυο δεν μιλούσε δημόσια για τη σχέση αυτή, δεν είχαν πρόβλημα να εμφανίζονται μαζί σε κοινές εξόδους και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Η Αλεξάνδρα το τελευταίο διάστημα έχει αφοσιωθεί στον καλό της και ήταν δίπλα του ως την τελευταία στιγμή. Η ίδια είναι συντετριμμένη αυτές τις ώρες και δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια του συντρόφου της.
Η στήριξη από τους φίλους τους
“Οι φίλοι του ανθρώπου είναι αυτοί που τον κάνουν να νιώθει πλούσιος”, λένε πολλοί και αυτό ίσχυε για τον Σάκη Μπουλά. Ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός είχε την χαρά να έχει στο πλευρό του ως την τελευταία στιγμή, ανθρώπους που τον αγαπούσαν και έκαναν τα πάντα για να είναι χαρούμενος.
Ακόμη και τις τελευταίες μέρες, που η υγεία του είχε επιβαρυνθεί, όλοι προσπαθούσαν να είναι κοντά του. Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν ένας από τα πιο κοντινά του πρόσωπα με τον οποίο συνεργάζεται από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας, και τον οποίο θεωρεί οικογένεια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, δυο μέρες πριν το θάνατό του, ο Γιάννης Ζουγανέλης είχε δηλώσει: “Με τον Σάκη έχουμε συμβιώσει, πιο πολύ έχω ζήσει με τον Σάκη παρά με τον αδελφό μου, τον Αντώνη. Έγινε αδελφική η σχέση μας. Ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα πριν από 40 χρόνια που φαίνεται αστείο που το λέω!
Ο Σάκης τώρα παλεύει με το σθένος του! Στη διάρκεια των προβών είδαμε ότι η ενέργεια που κατέθετε δεν του έκανε καλό και τον έριχνε, οπότε είπαμε να σταματήσει. Τώρα ισορροπεί πολύ δύσκολα με τη ζωή… πάρα πολύ δύσκολα, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στους ανθρώπους. Το ότι κρύβουμε κάποια πράγματα δεν το καταλαβαίνω ποτέ! Σέβομαι όμως τον αδερφό του, τον Νίκο την κοπέλα του. Είναι σε μια φάση που το παλεύει, δεν τον έχω δει πιο γλυκό… Μου λείπει πολύ!”

Συντετριμμένοι από το χαμό του είναι όμως και άλλοι καλοί φίλοι και συνεργάτες του, όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης που “λύγισε” την ώρα που μιλούσε στον Κωστόπουλο για τον θάνατό του, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Παύλος Χαϊκάλης και πολλά ακόμη αγαπημένα του πρόσωπα.
Δες φωτογραφίες από τη ζωή του:

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Από παλαιότερη εμφάνιση στη σκηνή

Οι τελευταίες εμφανίσει στην Ακτή Πειραιώς

Με τους συντελεστες της ταινίας “Μια φορά και ένα μωρό” το 2011!

Με την Ελένη Ράντου

Ο “Παυλίτο” με το “Μαράκι” του (Νικολέτα Καρρά)

Στη σκηνή με τον Δημήτρη Σταρόβα

Στο θέατρο με φίλους

Πάντα χαμογελαστός στα παρασκήνια των εμφανίσεών του

Διάβασε επίσης:

Read More

And More