Πίσω στην κορυφή της σελίδας
28.11.2010 | 13:21

Διχάζει το δικαίωμα στις νέες μητέρες να θηλάζουν στη δουλειά

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σε μείζον θέμα αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί η ενσωμάτωση οδηγίας που επικυρώθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην βρετανική νομοθεσία. Σύμφωνα με την νέα οδηγία οι εταιρείες που έχουν στο προσωπικό τους νέες μητέρες θα πρέπει να τους παρέχουν τα απαραίτητα - ειδικό ψυγείο, διάλειμμα για θηλασμό κτλ  - προκειμένου εκείνες να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά μαζί με το μωρό τους.

Κι αν στο πρώτο άκουσμα κάτι τέτοιο ακούγεται πρωτοπορειακό και ριζοσπαστικό, ειδικοί εργατολόγοι της Μεγάλης Βρετανίας διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να εχει κάτι τέτοιο στις γυναίκες εργαζόμενες. Ιδαιτερα στην περίπτωση που ο νόμος κάνει την οδηγία αυτή υποχρεωτική και όχι προαιρετική και κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους, για τους εργοδότες. Αν λοιπόν αναλογιστεί κανείς το κόστος μιας τέτοιας νομοθεσίας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καταλαβαίνει πως ενδέχεται οι εργοδότες να γίνουν ακόμη πιο... "φαλοκράτες" στην επιλογή εργαζομένων.

Την ίδια ώρα βέβαια που γίνεται όλη αυτή η συζήτηση στην Μεγάλη Βρετανία, στην Ελλάδα ούτε λόγος. Φαίνεται πως για τα ελληνικά δεδομένα ακόμη και η πιθανότητα να μείνει κανείς έγκυος είναι απαγορευτική. Πόσω μάλλον, να παρέχεται στις νέες μητέρες εξοπλισμός και διάλειμμα για να θηλάζουν.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Confessions of a beauty junkie! Ποια είναι τα καλλυντικά που ψωνίζει μια beauty editor όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό!
Κόκκινα ankle boots: Πως να φορέσεις τη Νο1 τάση της σεζόν σύμφωνα με τα street styles
Ιδανικές για δίαιτα: Συνταγές με ζυμαρικά που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες
James Franco: Το “άτακτο” αγόρι του Hollywood πουλάει το σπίτι του και μπορούμε επιτέλους να το δούμε
Top 10