Μαρία Κάλλας: Η Google τιμά τα 90α γενέθλια της μεγάλης ντίβας

Την Μαρία Κάλλας (κατά κόσμον Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου) επέλεξε να τιμήσει σήμερα με το doodle της η Google τη μεγάλη υψίφωνο.
Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 2 Δεκεμβρίου 1923.
Το 1945 βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, κάνοντας τα πρώτα της μεγάλα βήματα εκτός Ελλάδος. Αν και είχε προτάσεις από τον διευθυντή της Μητροπολιτικής Όπερας, εκείνη επέλεξε να τις απορρίψει. Μόλις 2 χρόνια αργότερα, το 1947, βρέθηκε να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Αρένα της Βερόνα με την “Τζοκόντα”.
Στην Ιταλία γνώρισε και τον επί σειρά ετών μάνατζέρ της, και μετέπειτα σύζυγόπ της, Τζοβάννι Μπατίστα Μενεγκίνι, τον οποίο παντρεύτηκε το 1949.
Το 1951, όμως, στις 7 Δεκεμβρίου, μία εντυπωσιακή εμφάνιση στη Σκάλα του Μιλάνου έμελλε να της δώσει την παγκόσμια αναγνώριση.
Το 1965 εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε παράσταση της Όπερας στο Κόβεντ Γκάρντεν, σε σκηνοθεσία του “μεγάλου” Φράνκο Τζεφιρέλι. Το 1966 απέκτησε την ελληνική υποκοότητα, λύνοντας παράλληλα το γάμο της με τον Μενεγκίνι. Λίγα μόλις χρόνια αργότερα, το 1968, και ενώ περιμένει τον Αριστοτέλη Ωνάση να της κάνει πρόταση γάμου, εκείνος παντρεύεται την Τζάκυ Κέννεντι, και η μεγάλη ντίβα βυθίζεται στην κατάθλιψη.
Ακολούθησαν τα χρόνια της μεγάλης δόξας, ενώ η τελευταία της εμφάνιση ήταν το 1974, στο Σαπόρο της Ιαπωνίας.
Η μεγάλη Μαρία Κάλλας, έχοντας δημιουργήσει το “μύθο” γύρο από το όνομά της, αποτραβήχτηκε από το προσκήνιο, και η φωνή της “έσβησε” για πάντα στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι.

Read More

And More