Calliope: “Τέλος του μήνα θα κάνω μαστεκτομή”

H καταξιωμένη Ελληνίδα φωτογράφος Calliope, μιλάει στο PEOPLE για την επέμβαση μαστεκτομής που θα υποβληθεί και για τα δίδυμα κοριτσάκια της που απέκτησε με εξωσωματική σε απαγορευτική ηλικία!

Θέλω να μιλήσουμε γι’ αυτό, γιατί θέλω να αφυπνίσω όλες τις γυναίκες που θα μας διαβάσουν. Κορίτσια, η πρόληψη σώζει. Εξετάσεις κάθε χρόνο και μην αμελείτε τη μαστογραφία σας…τόνισε και συνέχισε: “Το πρόλαβα στην αρχή του το πρόβλημα. Μου διαγνώστηκαν στον αριστερό μαστό καρκινογόνα κύτταρα in situ. Έκαναν βιοψία και είναι κακοήθη. Αν δεν αφαιρεθεί το στήθος τώρα, αυτά θα εξελιχθούν σε όγκο. Γι’ αυτό και στο τέλος του μήνα θα γίνει μαστεκτομή και ανάπλαση του στήθους. Δεν φοβάμαι τίποτα. Δεν υπήρξα ποτέ φοβιτσιάρα. Είναι μια δοκιμασία ακόμη, που θα περάσει κι αυτή. Δεν θα πεθάνω! Έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό μου. Χαίρομαι που το πρόλαβα στο πρώτο στάδιο κι έχω να πω σε όλες τις γυναίκες να μην φοβούνται τίποτα. Να προσέχουν τον εαυτό τους, να τρώνε υγιεινά, ώστε να έχουν δυνατό ανοσοποιητικό και να αποφεύγουν τις στεναχώριες. Όλα στη ζωή περνάνε και αντιμετωπίζονται, αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι εθελοτυφλούν προκειμένου να μην ακούσουν κάτι και και μετά πλέον είναι αργά!”

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά…Πριν από τέσσερα χρόνια και αφού είχε φέρει στον κόσμο της δίδυμες κόρες της, Αnna Apollonia και India Olympia, αποφάσισε να μιλήσει για την εξωσωματική γονιμοποίηση στην οποία υποβλήθηκε σε ηλικία σχεδόν απαγορευτική: “Μιλάω ανοιχτά, γιατί θέλω να να βοηθήσω κι άλλες γυναίκες, να τις ενθαρρύνω, να τις ενδυναμώσω. Αν υπάρχει πίστη και δύναμη, όλα γίνονται! Έκανα δίδυμα κοριτσάκια, σε αρκετά μεγάλη ηλικία, με εξωσωματική στην Ελλάδα και γεννήθηκαν υγιέστατα και χαριτωμένα. “Μην τα παρατάς ποτέ” είναι το μότο μου. Για ένα θετικό αποτέλεσμα χρειάζεται επίσης βαθιά πίστη και προσευχή!

Read More

And More