Έφθασε η ώρα! Σήμερα η βάφτιση του γιου του William και της Catherine!

Τον μικρό τους πρίγκιπα θα βαφτίσουν σήμερα στο Βασιλικό Παρεκκλήσι στο παλάτι του St James ο πρίγκιπας William και η Δούκισσα Catherine. Ο μικρός που γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου θα πάρει το όνομα Πρίγκιπας Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος του Cambridge, όπως είχε ανακοινωθεί από το παλάτι την ημέρα της γέννησής του.

Η τελετή της βάφτισης θα γίνει σε στενό κύκλο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας σύμφωνα με την επιθυμία του ζευγαριού που θέλησε να σπάσει το πρωτόκολλο και να κρατήσει αυτές τις στιγμές μόνο για την οικογένεια. Θα διαρκέσει 45 λεπτά, θα γίνει στις 3 το μεσημέρι (5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος) και θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Cantebury Αιδεσιμότατο Justin Welby.
Βέβαια, το παλάτι έχει ήδη επιστρατεύσει το βασιλικό φωτογράφο που θα απαθανατίσει όλες τις τρυφερές οικογενειακές στιγμές με τον μικρό πρίγκιπα, που θα μοιραστούν την επόμενη μέσα στα ΜΜΕ.

Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα, πως το ζευγάρι επέλεξε το συγκεκριμένο παρεκκλήσι, επειδή εκεί έγινε η κηδεία της μητέρας του William, πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ενώ, η τελευταία βάφτιση που έγινε εκεί ήταν της πριγκίπισσας Beatrice το 1988.

Τι θα φορέσει ο μικρός πρίγκιπας;
Ακολουθώντας τις παραδόσεις του παλατιού ο πρίγκιπας Γεώργιος θα βαφτιστεί φορώντας ένα λευκό επίσημο ένδυμα της βάφτισης που φορούν κατά παράδοση όλα τα βασιλικά μωρά, ενώ μετά το τέλος του μυστηρίου θα γίνει και η επίσημη φωτογράφηση με την βασίλισσα Ελισάβετ και τους τρεις διαδόχους του θρόνου: τον Κάρολο, τον William και τον μικρό Γεώργιο.

Ποιοι θα είναι οι νονοί του πρίγκιπα;
Το ζευγάρι έχει επιλέξει έξι νονούς για τον γιο τους, τρεις από τους οποίους είναι πολλοί στενοί τους φίλοι. Ο Fergus Boyd είναι φίλος και συμφοιτητής του ζευγαριού από το Πανεπιστήμιο, ο Hugh van Cutsem είναι καλός οικογενειακός τους φίλος και η κόρη του μάλιστα ήταν ανάμεσα στις παράνυφους του γάμου και η Emilia D’ Erlanger είναι η παιδική φίλη της Δούκισσας.

Read More

And More