Faydee – Claydee στο TLIFE: Τραγουδούν το… “Who” και μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους!

Διεκδικούν την αγάπη της ίδιας κοπέλας και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας αποκαλύψουν τι ζητούν τελικά οι… γυναίκες! Ο Claydee για πρώτη φορά συνεργάζεται με τον διάσημο Αυστραλό τραγουδιστή Faydee και μέσα από το “Who” (Ποιος) καθηλώνουν το γυναικείο κοινό.

Δες εδώ τα backstage



Το TLIFE μίλησε με τους δυο καλλιτέχνες για τη μεγάλη συνεργασία τους, το τραγούδι που ήδη κάνει μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας (έχει ξεπεράσει τα 720.000 views στο youtube), αλλά και τα μυστικά τους!

Faydee και Claydee ενώνουν τις δυνάμεις τους και… αποκαλύπτονται!

Faydee


Είσαι μόλις 28 χρόνων και ήδη κάνεις μεγάλη επιτυχία. Πώς το διαχειρίζεσαι όλο αυτό;
Χαίρομαι πολύ και το διασκεδάζω πραγματικά. Όχι τόσο τη δόξα, όσο το ότι ο κόσμος αγαπά τη δουλειά μου και το ότι όταν βγάζω κάτι καινούργιο, ο κόσμος το αγκαλιάζει. Αυτό με κάνει πολύ περήφανο κάθε φορά.
Το να ασχοληθείς με τη μουσική ήταν όνειρο ζωής για εσένα ή κάτι που απλώς προέκυψε;
Από τα 13 μου χρόνια πήγα στην μητέρα μου και της είπα πως θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική. Θέλω να γίνω τραγουδιστής. Ευτυχώς οι γονείς μου με στήριξαν πάρα πολύ και ακόμη ο πατέρας μου, μου λέει τη γνώμη του για κάθε δουλειά μου και είναι υπερπροστατευτικός.

Στην Ελλάδα κάνεις μεγάλη επιτυχία με το “Can’t let go”. Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα όταν έφθασες εδώ;
Στην Αυστραλία έχω πολλούς Έλληνες φίλους και μόλις ήρθα εδώ ένιωσα μεγάλη οικειότητα. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό που οι Έλληνες αγαπούν τα τραγούδια μου.
Τι ξεχώρισες στην Ελλάδα;
Έχετε υπέροχο φαγητό, όπως το σουβλάκι και εκπληκτική φιλοξενία. Οι άνθρωποι είναι τόσο αξιαγάπητοι και η υποδοχή μας στην Ελλάδα ήταν πολύ θερμή. Αλλά θα ήθελα να δω και άλλα πράγματα εδώ. Έχω δει μόνο την Αθήνα και ξέρω ότι η Ελλάδα έχει πολύ όμορφα νησιά και μέρη να επισκεφτείς και θα ήθελα πολύ να τα δω.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Αυτήν την περίοδο οργανώνουμε μια περιοδεία σε πολλές χώρες και ταυτόχρονα κυκλοφορεί το τραγούδι “Who” με τον Claydee, αλλά και ένα ακόμη καινούργιο κομμάτι από την τελευταία μου δουλειά το “C’est la vie”.
Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Claydee;
Ήρθα στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και συνάντησα τον Claydee. Μου άρεσε η δουλεία του και μου έκανε εντύπωση το όνομά του –που μοιάζει με το δικό μου-. Εκείνος είναι ένας πολύ cool τύπος και είχαμε πολύ καλή επικοινωνία. Άκουσα λίγο το τραγούδι που θα λέγαμε μαζί, τελειοποιήσαμε μουσική και στοίχους και έτοιμο το… “Who”!
Το “Who” μιλά για τον έρωτα και στο video clip βλέπουμε δυο άντρες να διεκδικούν την αγάπη μιας γυναίκας. Εσύ μέχρι πού θα έφθανες για τον έρωτα;
Θα έκανα πολλά. Δεν θα θυσίαζα ποτέ την οικογένειά μου, αλλά θα έκανα τα πάντα για την γυναίκα που αγαπώ πολύ.

Τέλος, θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για το bullying και το τραγούδι που έφτιαξες ενάντια σε αυτές τις συμπεριφορές;
Το bullying είναι κάτι που με έχει αγγίξει πολύ και θεώρησα πως είναι κάτι για το οποίο έπρεπε να μιλήσω και να κάνω κάτι μέσα από τη μουσική μου. Είναι πολύ αυτοί που σε όλον τον κόσμο έχουν πέσει θύμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Εγώ ήθελα πολύ να περάσω το δικό μου μήνυμα και να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο.

Claydee


Πώς ξεκίνησε το φαινόμενο Claydee;
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ξεκίνησα δυναμικά τη μουσική μου πορεία. Αρχικά, έγραφα τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες και με ρώτησαν γιατί δεν λες κάποιο και εσύ αφού τραγουδά. Έτσι ξεκίνησα με καναδυο τραγούδια, όπως το Mamacita και είδα πως υπάρχει κόσμος που θέλει να με δει και ζωντανά. Αυτός είναι και ο λόγος που βγήκα πιο μπροστά. Και στην πορεία προχώρησα στο κομμάτι του εξωτερικού. Τόλμησα και ότι λεφτά βγάζω τώρα από τις παραγωγές, τα ρίχνω και πάλι στη δουλειά.
Πες μου λίγα λόγια για αυτήν τη νέα συνεργασία με τον Αυστραλό τραγουδιστή Faydee…
Το “Who” είναι ένα κομμάτι που μου αρέσει πολύ και χαίρομαι που συνεργάζομαι με τον Faydee σε αυτό. Πριν από ένα χρόνο, εκείνος ήρθε στην Ελλάδα (μιλούσαμε αρχικά μέσω Twitter, γιατί μου άρεσε πολύ η μουσική του) μιλήσαμε για το τραγούδι και το ολοκληρώσαμε μαζί. Βγήκε ένα πολύ γλυκό κομμάτι που μιλά για μια σχέση όπου η γυναίκα δεν είναι σίγουρη. Ο άντρας της δίνει τα πάντα, αλλά εκείνη θέλει κάτι άλλο…

Πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος τα τραγούδια σου;
Δεν ξέρεις ποτέ πως θα πιάσεις το timing του κόσμου. Όλα αυτά που γίνονται σήμερα στην ψυχαγωγία έρχεται σε τρίτο και τέταρτο ρόλο. Ο κόσμος είναι στη φάση της επιβίωσης και εγώ επειδή είμαι ένα κομμάτι αυτής την κοινωνίας, δεν παύω να μην το σκέφτομαι. Προσπαθώ να ξεφεύγω μέσα από την μουσική και να πω αυτό που θέλω με τον δικό μου τρόπο. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο στο αβέβαιο μέλλον.
Το τελευταίο διάστημα ταξιδεύεις πολύ; Τι νέο ετοιμάζεις;
Ναι, πράγματι ταξιδεύω πολύ. Όχι μόνο για τα events, αλλά και για καινούργια τραγούδια. Προσπαθώ να ολοκληρώσω το νέο μου άλμπουμ, που ευελπιστώ να είναι έτοιμο ως το καλοκαίρι. Με συνεργασίες, όπως αυτή του Faydee, αλλά και άλλες. Ο στόχος μου για φέτος είναι να επικεντρώσω στο κομμάτι του… Claydee!

Ξέρω ότι τρέχεις πολλά πράγματα μαζί. Τραγούδι, εμφανίσεις, παραγωγή, έχεις άραγε χρόνο για εσένα;
Χρόνο έχω πάρα πολύ γιατί κατάφερε να κάνω αυτό που αγαπώ επάγγελμα και να ζω από αυτό. Αν πεις όμως ότι αυτό που κάνω είναι μια δουλεία, τότε θα σου πω ότι δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο για άλλα άσχετα πράγματα, εκτός μουσικής.

Πριν από καιρό, όταν σε είχα ρωτήσει ποιο είναι το όνειρό σου, είχες πει ότι ήθελες να δημιουργήσεις ένα τραγούδι που θα έκανε παγκόσμια επιτυχία; Σε ποια βαθμό το πέτυχες αυτό και πώς ένιωσε;
Πλησιάζουμε το στόχο μας. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει πολλά σημαντικά πράγματα και με ένα τραγούδι που γράφτηκε στο FIFA το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Αυτό ήταν σημαντικό γιατί άνοιξε πολλές πόρτες για το μεγάλο στόχο που έχουμε. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι δύσκολο. Βήμα βήμα φθάνεις στο στόχο σου. Αλλά, τώρα που ωριμάζω και νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου, συνειδητοποιώ ότι δεν με νοιάζει μόνο το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και αυτό που ζω καθημερινά και την πορεία προς το στόχο.

Read More

And More