O Tom που έγινε Conchita και… τρέλανε την Eurovision δίνοντας πρωτιά στην Αυστρία

Η Conchita Wurst είναι το απόλυτο talk of the town. Η νίκη της στον 59ο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision και η πρώτη θέση που χάρισε στην Αυστρία ύστερα από 4 δεκαετίες δεν είναι το μόνο που έστρεψε την προσοχή όλων των media προς το πρόσωπό της. Αυτό που σχολιάζεται πιο πολύ απ’ όλα είναι η εμφάνισή της! Ποια είναι όμως πραγματικά η γυναίκα με τα μούσια που κέρδισε την πρώτη θέση τραγουδώντας ”Rise like a Phoenix”;

Γεννήθηκε το 1988 στην Αυστρία, ως Tom Neuwirth. Στα πρώτα επαγγελματικά βήματά του στο τραγούδι, αν και εμφανιζόταν με ανδρικό λουκ, δεν είχε ούτε το… μισό μούσι από αυτό που έχει σήμερα.

/

Πάντα αγαπούσε πολύ τη μουσική αλλά είχε καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα γνωστός ως Tom.
Θυμίσου τον στο παρακάτω βίντεο, όταν o Tom, ερμήνευε το “Everything” της δικής μας Άννας Βίσση, στο πλαίσιο κάποιου διαγωνισμού!

Τα πάντα άλλαξαν όταν στη ζωή του Tom, μπήκε η… Conchita Wurs. Η persona που δημιούργησε o ίδιος και η οποία τρέλανε την Eurovision!

Αρχικά ο Tom εργαζόταν σαν… διακοσμητής καταστημάτων

Όταν το 2009 ερμήνευσε το “Everything” της Άννας Βίσση στο μουσικό ριάλιτι που είδες παραπάνω, φαίνεται ότι είχε αρχίσει ήδη να βλέπει σοβαρά μια μεγάλη αλλαγή στον επαγγελματικό προσανατολισμό του.

/

Αυτή την αλλαγή “σφράγισε” η Conchita Wurst. Έτσι, σαν… γυναίκα με μούσια δηλαδή, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2011, σε ένα ριάλιτι. Μάλιστα, στο πλαίσιο άλλου show, δούλεψε σε εργοστάσιο ψαριών και έζησε με νομάδες στη Ναμίμπια!

/

Η προσπάθεια να εκπροσωπήσει την Αυστρία στην Eurovision το 2012 δεν στέφθηκε με επιτυχία, αφού δεν τα κατάφερε.

/

“Το 2012, ήρθα στη δεύτερη θέση στην Αυστρία για το διαγωνισμό της Eurovision αλλά δεν τα παράτησα! Συνέχισα να δουλεύω σκληρά τα δύο τελευταία χρόνια και φέτος ένιωσα ότι ήμουν έτοιμη για αυτό” δήλωσε χθες η Conchita, μετά τη μεγάλη νίκη.

Κάπως έτσι, o Tom χωρίς μούσια κατάφερε σαν… Conchita με μούσια, να κατακτήσει τους fan του μουσικού διαγωνισμού και να συγκεντρώσει με μεγάλη ευκολία, τους βαθμούς της πρωτιάς.

Δες εδώ την εμφάνιση στον τελικό της Eurovision που έφερε την πρωτιά στην Αυστρία

Και βέβαια, με την εκκεντρική εμφάνιση που έχει, έχει γίνει μέσα σε λίγες ημέρες, θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν τα κατάφερε κι άσχημα, μόλις στα 26 του/της χρόνια…

Read More

And More