Έλληνας επιχειρηματίας κάνει αγωγή – μαμούθ στον Κevin Costner!

Μήνυση εναντίον του Kevin Costner κατέθεσε ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Σπυρίδων Κοντογούρης ζητώντας αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή έπεσε θύμα εξαπάτησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η διαμάχη των δυο αντρών ξεκίνησε πέρσι, όταν συνέβη η τεράστια οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. Τότε, ο Costner παρουσίασε ένα μηχάνημα καθαρισμού και ανακηρύχτηκε σωτήρας. Η BP με τη σειρά της πείστηκε από τον γνωστό ηθοποιό και χρηματοδότησε το φιλόδοξο σχέδιο με 50 εκατομμύρια δολάρια.
Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν ο Έλληνας επιχειρηματίας Σπυρίδων Κοντογούρης και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Στίβεν Μπάλντουιν πείστηκαν από τον Costner να του πουλήσουν το μερίδιο μετοχών για την κατασκευή του μηχανήματος, λίγο πριν η BP αποφασίσει να επενδύσει σ’ αυτήν. Την ίδια στιγμή, όμως, ο ηθοποιός του Χόλιγουντ ισχυρίζεται ότι δεν είχε επίσημο ρόλο στην κατασκευή του μηχανήματος.
Ο ίδιος μάλιστα, από το 1995 είχε δαπανήσει 20 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός μηχανήματος το οποίο θα διαχώριζε το πετρέλαιο από το νερό και όταν συνέβη η έκρηξη στον Κόλπο του Μεξικού συστάθηκε η εταιρία Ocean Therapy Solutions στην οποία συμμετείχαν επενδυτές μεταξύ αυτών ο σκηνοθέτης με 10% και ο ομογενής με 28%.

Read More

And More