Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.12.2012 | 18:38

Το TLIFE στην πρεμιέρα της Α. Δαλιάνη στο Θέατρο Μπρόντγουαιη! Φωτογραφίες

Το TLIFE στην πρεμιέρα της Α. Δαλιάνη στο Θέατρο Μπρόντγουαιη! Φωτογραφίες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Έναν διαφορετικό και ιδιαίτερα συγκινητικό ρόλο ενσαρκώνει στη σκηνή του θεάτρου Μπρόντγουαιη η Αγγελική Δαλιάνη. Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν” και καθηλώνει το κοινό. Το TLIFE βρέθηκε προχθες στην πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος.

/
 
Λίγα λόγια για το έργο:
 
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα σε όλο τον κόσμο, καθώς εμπνέεται από μια αληθινή όσο και συγκλονιστική ιστορία που συνέβη στον αμερικανικό νότο στα τέλη του 19ου αιώνα. Ηρωίδες του είναι δύο γυναίκες -πρότυπα θέλησης και πίστης- η Έλεν Κέλλερ και η δασκάλα της, Άννυ Σάλιβαν.

/
 
Σε βρεφική ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή και μέχρι τα έξι χρόνια ήταν ένα αγρίμι, το οποίο ζούσε μέσα στη σιωπή και το σκοτάδι. Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, μια εικοσάχρονη δασκάλα, που ήταν άτομο με αναπηρία και η ίδια αφού είχε μειωμένη όραση, για να τη βοηθήσει. Με την επιμονή της και κυρίως με την αγάπη της κατόρθωσε να μετατρέψει τη μικρή σ\' ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές.

/
 
Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει με τη νοηματική γλώσσα, να γράφει και να διαβάζει με τη μέθοδο Μπράιγ. Σπούδασε σε γνωστά κολέγια, όπου αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφών, διδάσκοντας καινούργια παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία.

/
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10