Οι τελευταίες του στιγμές του L. Dalla: Έκανε μέχρι και το τέλος αυτό που αγαπούσε!

H Iταλία έχει βυθιστεί στο πένθος από την ξαφνική είδηση του θανάτου του Luccio Dalla . Ο γνωστός τροβαδούρος έκανε ακόμη και τις τελευταίες του μέρες αυτό που ήθελε και που πάντα αγαπούσε, αφού ο θάνατος τον βρήκε στην Ελβετία όπου βρισκόταν για συναυλίες.

Συγκεκριμένα ο Luccio Dalla, βρισκόταν στο Μοντρέ της Ελβετίας για σειρά συναυλιών και πριν από δυο εβδομάδες είχε πάρει μέρος στο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Σαν Ρέμο.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο δημοφιλής τραγουδιστής και στιχουργός ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συναυλία του στο Μοντρέ της Ελβετίας. Είχε μόλις ξεκινήσει την ευρωπαϊκή περιοδεία του. Σύμφωνα με τον κοντινό του φίλο Ρομπέρτο Σέρο, που ήταν κι ένας απ’τους τελευταίους ανθρώπους που μιλησε μαζί του, ο Lucio δήλωνε πολύ συγκινημένος που βρισκόταν στα μέρη που είχε επισκεφθεί σε ανάλογη περιοδεία 30 χρόνια πριν.

Η περιοδεία άρχισε στις 27 Φεβρουαρίου και ανάμεσα στους σταθμούς της βρίσκονταν το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο, το Λουξεμβούργο, το Μόναχο και το Βερολίνο.

Είχε προηγηθεί το τελευταίο διπλό άλμπουμ του Λούτσιο Ντάλα, Questo è Amore, με σπάνιες στιγμές της δισκογραφίας του, καθώς και το τραγούδι Nani που ερμηνεύει ο Pierdavide Carone.

Με αυτό το τραγούδι έκανε πριν δύο εβδομάδες την τελευταία εμφάνισή του στο Σαν Ρέμο ο Lucio Dalla. Διηύθυνε την ορχήστρα στο τραγούδι που ο ίδιος έγραψε και ερμήνευσε ο Carone στο φεστιβάλ τραγουδιού.

Στο παρακάτω βίντεο Lucio διευθύνει την ορχήστρα στις 15 Φεβρουαρίου

Ο Lucio Dalla γεννημένος στην Μπολόνια, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της Ιταλίας στις δεκαετίες του ’60 και ’70, ενώ συνέχισε να έχει επιτυχίες και αργότερα. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το κομμάτι 4 Marzo 1943 , ημέρα των γενεθλίων του, το οποίο ακούστηκε πρώτη φορά στο Sanremo. Στον Dalla απονεμήθηκε το βραβείο Οrdine al merito della Repubblica Italiana το 2003.

Aκουσέ τον εδώ να ερμηνεύει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, το τραγούδι Caruso, το οποίο ήταν κι αφιερωμένο στον τενόρο Enrico Caruso.

Read More

And More