Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Λίνκολν»

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου, ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ντάνιελ Ντέι Λιούις ως ειδικός προσκεκλημένος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, για να συνδράμει στο πολύτιμο έργο της συγκέντρωσης χρημάτων για το Πρότυπο Κέντρο “Πόρτα Ανοιχτή” της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, ένα έργο που γνωρίζει καλά και αγαπάει πολύ.

""
Αφορμή για τη σημαντική επίσκεψη του σημαντικού ηθοποιού είναι η φιλανθρωπική κινηματογραφική εκδήλωση στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, Βουκουρεστίου 5, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, με τίτλο «Λίνκολν». Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία και είναι μάλιστα υποψήφιος για την απόκτηση του τρίτου προσωπικού Όσκαρ, στην καριέρα του, δίνοντας μια εξαιρετική ερμηνεία, ως Λίνκολν. Η ταινία η οποία είναι υποψήφια για δώδεκα (12), συνολικά, Όσκαρ – με μια Χρυσή Σφαίρα ήδη να έχει προστεθεί δίπλα στο όνομα του μεγάλου ηθοποιού – επικεντρώνεται στους τελευταίους μήνες της ζωής του 16ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και τη σκληρή πολιτική μάχη που έδωσε για την κατάργηση της δουλείας, θα προβάλλεται κανονικά στις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της Ελλάδας από αυτή την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 από την Odeon.
Όλα τα έσοδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα διατεθούν για το Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του ηθοποιού.

Read More

And More