Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.09.2011 | 18:33

''Η μεγαλούπολη δεν κάνει διακρίσεις...'' Ένα υπέροχο βιβλίο!

''Η μεγαλούπολη δεν κάνει διακρίσεις...''  Ένα υπέροχο βιβλίο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η συλλογή διηγημάτων του Γιώργου Μπουγελέκα, με γενικό τίτλο "Διαβατήρια", κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις "Δωδώνη"! Πρόκειται για εννέα διηγήματα για την προκατάληψη, την ξενοφοβία, τη διαφορά. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, αναγράφονται τα παρακάτω:

"Στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, άνθρωποι από την Καλαμάτα, τ’ Αλάτσατα, τα Τίρανα, το Γκντανσκ ως και τη Ρώμη συναντιούνται, ερωτεύονται, αφηγούνται, ονειρεύονται, σπουδάζουν, αγωνίζονται να βρουν ένα μερίδιο ευτυχίας στο αύριο.
Η μεγαλούπολη δεν κάνει διακρίσεις.
Ανοίγει την αγκαλιά της και τους εμπλέκει στο ίδιο δίχτυ.
Άνθρωποι, μεγαλώνουν, ωριμάζουν, αλλάζουν…Αυτό που μένει ακλόνητο είναι η προκατάληψη, η ξενοφοβία και η διαφορά, «της κοινωνίας η διαφορά…».
Η λύση στο αίνιγμα ίσως να βρίσκεται στις ψυχές τους και όχι στα… Διαβατήρια
".

Ο Γιώργος Μπουγελέκας γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες. Αποφοίτησε από το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αρένων Αθηνών. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Παιδαγωγικών. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Διηγήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10