Δήμητρα Ματσούκα: Μετά τη Μήδεια θα παίξει την… “Έντα Γκάμπλερ” του Ίψεν!

Μετά την σκοτεινή και πιο ανθρώπινη Μήδεια που ενσάρκωσε στη σκηνή (δες εδώ φωτογραφίες), η Δήμητρα Ματσούκα επιστρέφει με ένα ρόλο έκπληξη στη σκηνή του Rex. Και ετοιμάζεται να γίνει η σύγχρονη “Έντα Γκάμπλερ” του Ερρίκου Ίψεν.
Το έργο – αίνιγμα του Ίψεν ανεβαίνει από τις 17 Φεβρουαρίου στο θέατρο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου και η Δήμητρα Ματσούκα καλείται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε ένα απαιτητικό ρόλο, κερδίζοντας ένα νέο επαγγελματικό στοίχημα στην καριέρα της.
Η Έντα Γκάμπλερ είναι ανέτοιμη να “υποστεί” τη ζωή που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της λέγοντας “ναι” στον γάμο με τον ακαδημαϊκό Γιέργκεν Τέσμαν. Λίγες, μόνο ώρες μετά την επιστροφή τους από το γαμήλιο ταξίδι, η Έντα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει την πλήξη της παίζοντας με τις τύχες των ανθρώπων γύρω της. Τα περιθώρια στενεύουν, ωστόσο, και για την ίδια, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες φοβίες της. Η τραγική κατάληξη φαντάζει ως μόνη επιλογή…

Από την πρώτη παρουσίασή του το 1891 μέχρι σήμερα, το έργο έχει επισύρει την αποδοκιμασία και την εκτίμηση, τον αποτροπιασμό και τον θαυμασμό, χωρίς ποτέ να αφήσει περιθώρια για εύκολες απαντήσεις.

Read More

And More