Δημήτρης Μάζης: «Ζηλεύω σε λογικά πλαίσια το κρύβω…εντέχνως»

Τι κάνει έναν αθλητή πετυχημένο; Πώς κρατιέται μια δωδεκάχρονη ερωτική ιστορία; Ο Δημήτρης Μάζης δίνει μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Εγώ και τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Είναι σκληρό να είσαι αθλητής;
Είναι σκληρή η καθημερινότητα. Όταν σταμάτησα τον αθλητισμό, κλυδωνίστηκα. Είχα συνηθίσει να ζω διαφορετικά.

Πιστεύετε ότι κάνατε σωστές επιλογές; «Πουλήσατε» καλά τον εαυτό σας; Θα μπορούσα να είχα βγάλει περισσότερα χρήματα από τα συμβόλαιά μου, αλλά τις περισσότερες φορές λειτουργούσα συναισθηματικά με τις ομάδες.

Η Μπέττυ Μαγγίρα λέει ότι δεν υπάρχει πιο ήρεμος άνθρωπος από εσάς. Ισχύει;
Όταν ακούν τέτοιες δηλώσεις οι συμπαίχτες μου, παραξενεύονται. Σίγουρα έχω τις εντάσεις μου. Απλώς δεν πανικοβάλλομαι εύκολα. Όταν, π.χ., έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά, ήμασταν με την Μπέττυ ακριβώς δίπλα, στο Μεγανήσι. Όλοι ξύπνησαν πανικόβλητοι, ενώ εγώ συνέχισα να κοιμάμαι.

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σας δεν θα θέλατε να πάρουν οι κόρες σας;
Την ευπιστία μου. Πολλές φορές είμαι αγαθός. Πιστεύω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Έχετε άγχος αν θα είστε καλός μπαμπάς;
Σκέφτομαι αν τα πράγματα που κάνω για τα παιδιά μου είναι καλά για εκείνα. Φοβάμαι μήπως καλομάθω ή κακομάθω τις κόρες μου.

Με την Μπέττυ είστε ήδη δώδεκα χρόνια ζευγάρι. Πέρασε ποτέ κρίση η σχέση σας;
Όχι. Δεν τσακωνόμαστε ιδιαίτερα.

Δεν έχει επέλθει η ρουτίνα στη σχέση σας; Μεταξύ μας δεν υπάρχει καμία ρουτίνα. Η επαγγελματική καθημερινότητά μας φέρνει τη ρουτίνα.

Η Μπέττυ λέει ότι δεν ζηλεύετε ποτέ και ότι είστε «αναίσθητος» σε αυτό το θέμα. Ζηλεύω σε λογικά πλαίσια. Μπορεί να μην το δείχνω. Το κρύβω εντέχνως.

Τι σας γοητεύει πιο πολύ στη σύζυγό σας; Ο χαρακτήρας της. Η καθημερινότητα που ζω μαζί της.

Τι θα αλλάζατε στην Μπέττυ; Τίποτα.

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα; Σε δέκα χρόνια, η μεγάλη μου κόρη θα είναι δεκαπέντε. Οπότε, εκεί θα αρχίσουν οι μεγάλες αγωνίες! Σίγουρα θα είμαι αγχωμένος. Από τώρα σκέφτομαι την ώρα που τα παιδιά μου θα φτάσουν στην ηλικία που θα απομακρυνθούν από εμένα. Γι’ αυτό και προσπαθώ να μη χάνω τίποτα από τις στιγμές τους.

Read More

And More