Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον Ανδρέα Ντούζο

Το τελευταίο “αντίο” στον Ανδρέα Ντούζο θα πουν σήμερα το μεσημέρι στις 3, φίλοι, συγγενείς και άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν. Ο γνωστός ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες του στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 χρόνων.
Η κηδεία του θα γίνει από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο ίδρυμα “Νέστωρ” για το Αλτσχάιμερ.
Ο χαμός του βύθισε στο πένθος όλο τον καλλιτεχνικό χώρο και την οικογένειά του, που ήταν στο πλευρό του κάθε στιγμή. Ο γνωστός ηθοποιός, τα τελευταία χρόνια έδινε τη δική του μάχη με το Αλτσχάιμερ, ενώ αντιμετώπισε και σοβαρά προβλήματα μετά από ένα ατύχημα που είχε.

/

Λίγα λόγια για τον γνωστό Έλληνα γόη του κινηματογράφου:
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και απεβίωσε στις 29 Απριλίου 2013. Σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη.
Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του ’60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.
Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές Κωνσταντίνου και Ελένης και Άκρως Οικογενειακόν. Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Μια μέρα τη νύχτα (2001).

Read More

And More