Πίσω στην κορυφή της σελίδας
07.06.2011 | 17:36

Το πρώτο κρούσμα e-coli με τοξικό στέλεχος στα Επτάνησα

Το πρώτο κρούσμα e-coli με τοξικό στέλεχος στα Επτάνησα
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
'Οπως δήλωσε στο Newsit, ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν συντρέχει λόγος σοβαρής ανησυχίας, καθώς το ύποπτο πιθανό κρούσμα, εντοπίσθηκε σε Γερμανίδα τουρίστρια, η οποία παραθέριζε στους Παξούς.

Πριν 2 ημέρες, εμφάνισε αιμορραγικά συμπτώματα, επισκέφθηκε το κέντρο υγείας του νησιού και μετά τις πρώτες εξετάσεις, διαπιστώθηκε οτι είναι φορέας, του αιμορραγικού κολοβακτηριδίου και μάλιστα προσβλήθηκε από το στέλεχος που ενοχοποιείται για θανάτους. Ωστόσο, οι εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί για να είμαστε απολύτως σίγουροι οτι πρόκειται για κρούσμα αν και όλες οι ενδείξεις δείχνουν οτι γι' αυτό μιλάμε.

'Οπως τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος, το ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαιώνει οτι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και η γερμανίδα τουρίστρια αναχώρησε για την πατρίδα της.

Ένα τέτοιο περιστατικό είχε καταγραφεί στην Θεσσαλία, πριν από δύο χρόνια, χωρίς όμως να είναι θανατηφόρο. Ωστόσο, φαίνεται πως ενώ σε πολλές ευρωπαικές πόλειw αυξάνονται ολοένα τα θύματα του e-coli, εμφανίστηκε και το πρώτο πιθανό κρούσμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στους Παξούς.

Διάβασε περισσότερα στο newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10