Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.06.2011 | 21:00

Τα φύτρα ευθύνονται για το E.Coli - Αυξήθηκαν στους 33 οι νεκροί

Τα φύτρα ευθύνονται για το E.Coli - Αυξήθηκαν στους 33 οι νεκροί
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου σε πακέτο με φύτρα φασολιών από το αγρόκτημα οργανικών προϊόντων στην Κάτω Σαξονία, τα προϊόντα του οποίου αποτελούσαν ήδη το αντικείμενο έρευνας.

"Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τα φύτρα φασολιών προέρχονται από το αγρόκτημα στο Μπινενμπίτελ", ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρέθηκε το πακέτο.

"Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει την προειδοποίηση που εκδόθηκε κατά της κατανάλωσης φύτρων φασολιών. Επομένως γίνεται όλο και πιο πιθανό τα φύτρα φασολιών να αποτελούν την πηγή των μολύνσεων από E.coli", δήλωσε ο Γιοχάνες Ρέμελ, υπουργός αρμόδιος για την Προστασία των Καταναλωτών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, "οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει φύτρα έχουν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αιμορραγικές διάρροιες και άλλα συμπτώματα της μόλυνσης από το βακτήριο Eceh από όσους δεν έχουν καταναλώσει", είπε ο Ράινχαρντ Μπούργκερ.

Διάβασε  περισσότερα στο newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10