Πρεμιέρα σήμερα για το “Edge of Tomorrow” με τον Tom Cruise και την Emily Blunt!

Σίγουρα πρόκειται για την κινηματογραφική πρόταση της ημέρας αλλά και της… σεζόν από τα Village Cinemas!

Δες το τρέιλερ

Η επική δράση της ταινίας “ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ’’ εκτυλίσσεται σε ένα κοντινό μέλλον στο οποίο μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη, και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ (Τομ Κρουζ) είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά…και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι (Έμιλι Μπλαντ). Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τους φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

/

Τα γυρίσματα των ιδιαίτερα απαιτητικών σκηνών δράσης της ταινίας έγιναν εξ ολοκλήρου στα studios της Warner Bros., με εξαίρεση τη σκηνή του ελικοπτέρου τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Trafalgar Square του Λονδίνου, η οποία παραχωρήθηκε για τους σκοπούς των γυρισμάτων για πρώτη φορά στην ιστορία της! Ο χώρος δεν έχει διατεθεί σε κανέναν άλλον στο παρελθόν, εκτός του Βρετανικού στρατού, και για επείγοντα μόνο περιστατικά. Με τη συνεργασία κι έγκριση των σχετικών τοπικών φορέων του Λονδίνου, τη στήριξη του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, και μετά την αποστολή 8.000 επιστολών σε επιχειρήσεις και κατοικίες σε ακτίνα 700 μέτρων από την Trafalgar Square, οι παραγωγοί της ταινίας ανέλαβαν τη μεγάλη πρόκληση: την προσγείωση ενός ελικοπτέρου ανάμεσα στα δύο σιντριβάνια της πλατείας!

/

Εντυπωσιακό στοιχείο της ταινίας είναι και οι στολές – όπλα που φορούν οι στρατιώτες, τα ExoSuits. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες της ταινίας, με στόχο να είναι ταυτόχρονα όπλα και πανοπλίες, και να αφήνουν το σώμα να φαίνεται, ώστε να δημιουργούν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να είναι πραγματικές στο εγγύς μέλλον. Ζυγίζουν το καθένα από 40 μέχρι 60 κιλά, και για να φορεθούν χρειάζονται 4 άτομα το καθένα.

Τα γυρίσματα των σκηνών μάχης ήταν εξουθενωτικά για όλους τους συντελεστές. Το κάθε κοστούμι αποτελείται από 200 ξεχωριστά κομμάτια κατασκευασμένα στο χέρι τα οποία έπρεπε να υποδέχονται από μικρά όπλα μέχρι πολυβόλα. Συνολικά, το εργοστάσιο των ExoSuits κατασκεύασε 120 στολές-όπλα, ενώ τα εξαρτήματα που παράγονταν σε καθημερινή βάση ξεπερνούσαν τα 650. Ο πρώτος που δοκίμασε το ExoSuit ήταν ο Τομ Κρουζ. O ίδιος συμμετείχε στην έρευνα και ανάπτυξη των κοστουμιών, και ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου εξετάστηκε για πρώτη φορά η καταλληλότητα τους για τα γυρίσματα της ταινίας.

/

Δεν ήταν όμως μόνο οι πρωταγωνιστές της ταινίας που έζησαν την εμπειρία της μάχης φορώντας ExoSuits! Ήταν και το…”World Party” του Alpha! Συγκεκριμένα, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης ταξίδεψαν στο Λονδίνο, μπήκαν αποκλειστικά για την Ελλάδα στο studio που γυρίστηκε το ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ και πήραν μέρος σε πραγματικές συνθήκες γυρισμάτων φορώντας μάλιστα τα original ExoSuits της ταινίας. Το video, αλλά και όλα τα πλάνα του Mini – Movie Experience, παρακολουθήσαμε την Τρίτη στο “World Party”.

/

FUN FACTS… BY THE NUMBERS!

1 χρόνο διήρκησε η περίοδος έρευνας κι ανάπτυξης για το σχεδιασμό και τη δημιουργία των ExoSuits.

1 η φορά που έχει προσγειωθεί ελικόπτερο στην Trafalgar Square, κι αυτό έγινε για τους σκοπούς των γυρισμάτων της ταινίας, και συγκεκριμένα της σκηνής του ελικοπτέρου.

2 μόνο πρόβες πραγματοποιήθηκαν για τη σκηνή του ελικοπτέρου: η πρώτη έγινε στα studios της Warner Bros. με το ελικόπτερο, ενώ η δεύτερη στην Trafalgar Square, χωρίς το ελικόπτερο, μία ημέρα πριν τα γυρίσματα.

2+ οι ώρες προπόνησης της Έμιλι Μπλαντ σε καθημερινή βάση, για τρεις μήνες, μέχρι το ξεκίνημα των γυρισμάτων των σκηνών όπου φορούσε το βαρύ, μεταλλικό ExoSuit.

4 μήνες και 1300 τόνοι άμμου χρειάστηκαν για να μεταμορφωθεί το πράσινο λιβάδι στα Leavesden Studios, σε παραλία που θύμιζε τη Νορμανδία τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για τα πλάνα της απόβασης.

6 οι εβδομάδες προπονήσεων του καστ της ταινίας, ώστε να μπορούν να περπατάνε άνετα φορώντας τα ExoSuits.

9 τα soundstages της Warner Bros.Studios που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή της ταινίας.

10 τα λεπτά που χρειαζόταν ο κάθε ηθοποιός για να φορέσει ένα ExoSuit.

10 τα στρατιωτικά οχήματα και 50 τα έξτρα backgrounds που τοποθετήθηκαν γύρω από την Trafalgar Square, με σκοπό να “ντύσουν” το σκηνικό και να του δώσουν πολεμικό χαρακτήρα.

11 οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στο έδαφος και στις στέγες των σπιτιών για να αιχμαλωτίσουν ταυτόχρονα την προσγείωση του ελικοπτέρου στην Trafalgar Square.

36 οι ώρες όπου διαδραματίζεται η αιωνιότητα του ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

40 κιλά το βάρος του κάθε ExoSuit.

120 τα χειροποίητα ExoSuits που κατασκευάστηκαν για τα γυρίσματα της ταινίας.

71 οι αστυνομικοί που χρειάστηκαν για να απομονώσουν την Trafalgar Square, ώστε να γυριστεί η σκηνή του ελικοπτέρου.

400 τα μέλη του συνεργείου της ταινίας που χρειάστηκαν για τα γυρίσματα στην Trafalgar Square.

650 τα εξαρτήματα των ExoSuits που εγκρίθηκαν από το Art Department του συνεργείου της ταινίας, με στόχο τη δημιουργία των τελικών κοστουμιών.

Read More

And More