Πίσω στην κορυφή της σελίδας
25.11.2012 | 18:03

Η Εφορία ελέγχει τις καταθέσεις μας - Μπήκαν ήδη στο στόχαστρο 100.000 πολίτες

Η Εφορία ελέγχει τις καταθέσεις μας - Μπήκαν ήδη στο στόχαστρο 100.000 πολίτες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο έλεγχος των καταθέσεων και των τραπεζικών συναλλαγών αποτελούσε προαπαιτούμενο του μνημονίου με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Έτσι με εντολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας οι τράπεζες οφείλουν να κατηγοριοποιούν του πελάτες τους και να ελέγχουν κατά πόσο οι καταθέσεις τους και οι συναλλαγές που πραγματοποιο΄λυν ανταποκρίνονται με τα εισοδήματά τους βάσει των εκκαθαριστικών που έχουν στη διάθεσή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι τράπεζες έχουν ήδη παραδώσει στο υπ. Οικονομικών βάσεις δεδομένων με συναλλαγές που θεωρούνται είτε ύποπτες έιτε είναι αφύσικες. Για τα έτη 2010 και 2011. Έκτοτε οι τράπεζες ενημερώνουν το υπ. Οικονομικών σε μηνιαία βάση.

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή έχει ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων από το υπ. Οικονομικών και οι παραλήπτες καλούνται να δικαιολογήσουν βάσει των εισοδημάτων τους ή με άλλους τρόπους την προέλευση των χρημάτων. Όσοι μάλιστα δεν καταφέρουν να τα δικαιολογήσουν ή όσοι δεν εμφανιστούν θα παραπεμφθούν στην αρμόδια αρχή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στο στόχαστρο της Εφορίας 100.000 πολίτες ! Διάβασε περισσότερα στο NewsIt
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 15:00

Top 10