Νέα έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό στην Ιαπωνία – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Ο μετασεισμός των 6,2 Ρίχτερ που έγινε το πρωί στην βόρειο ανατολική Ιαπωνία προκάλεσε νέα έκρηξη σε αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Οι επτά άνθρωποι που αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις στο κτίριο του Αντιδραστήρα 3 στο πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα βρέθηκαν και οι έξι από αυτούς έχουν τραυματιστεί, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
Λίγο νωρίτερα η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το εργοστάσιο είχε ανακοινώσει πως έξι στρατιώτες και ένας πολίτης αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις στο υψηλότερο τμήμα του κτιρίου, το οποίο είχε υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της Παρασκευής.
Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο Γιούκιο Εντάνο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τις εκρήξεις, επισημαίνοντας πως η πιθανότητα διαρροής ραδιενέργειας είναι “πολύ μικρή”.

Μία αρχική εκτίμηση του μετασεισμού από τον κρατικό γεωδυναμικό επιστημονικό φορέα, κάνει λόγο για μέγεθος της τάξης των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Εν τω μεταξύ το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο, ανέφερε ότι ένα νέο τσουνάμι ύψους άνω των τριών μέτρων μπορούσε να πλήξει τις επόμενες ώρες τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας στον Ειρηνικό ωκεανό, συμπεριλαμβανομένου του νομού της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο. Όμως λίγο μετά τις 06:00 το πρωί ώρα Ελλάδος οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν την άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι στις βόρειο-ανατολικές αρχές της χώρας.
Περισσότερα από 2.000 σώματα αγνοουμένων μετά τον καταστροφικό σεισμό των 9 Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι, που τον ακολούθησε και σάρωσε τις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκαν τη Δευτέρα σε δύο ακτές του νομού Μιγιάκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο.
Τα σώματα βρέθηκαν στη χερσόνησο Ότζικα της περιοχής που δέχθηκε τη μεγαλύτερη σφοδρότητα της έντασης της θεομηνίας που έπληξε την Ιαπωνία την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις αρχές ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής έφτασε τις 3,500 χιλιάδες (συμπεριλαμβανομένων και των 2.000 που βρέθηκαν το πρωί), όμως κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τις 10.000.
Την ίδια ώρα η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην Ιαπωνία, η Τοχόκου σκοπεύει να προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης για να αποφύγει μεγάλης κλίμακας μπλακ-άουτ λόγω των καταστροφών που έχουν υποστεί και τα δίκτυα της περιοχής, που επλήγει διαδοχικά από τον καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι.
Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More