Εθνικό πένθος στην Κύπρο – 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την έκρηξη!

Έχουν περάσει δέκα ώρες από την έκρηξη στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Ζύγι της Κύπρου. Κι όμως κανείς δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία που για άλλη μια φορά έντυσε στα μαύρα όλο το νησί.

Κανείς από το κράτος δεν βγήκε επίσημα να πει τι έγινε. Κανείς δεν βγήκε να πει ακόμη και ποιος είναι ο αριθμός των νεκρών. “Σκοτάδι” παντού, όπως στο σκοτάδι θα μείνει και το νησί αφού εκτός παραμένει ένας από τους κεντρικούς σταθμούς ηλεκτροδότησης του νησιού που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την έκρηξη.

Το ιστορικό και τα αναπάντητα ερωτήματα:
Όλα ξεκίνησαν στις 04:27 από μια φωτιά. Μια φωτιά όμως που κανείς δεν λέει ακόμη από που ξεκίνησε. Μέσα από την Ναυτική Βάση; Λίγο εξώ από την Βάση και μεταξύ του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού; Άγνωστο. Μία ώρα αργότερα όμως η φωτιά ακόμη έκαιγε και κατάφερε να φτάσει στα 98 κιβώτια με πυρομαχικά και ως αποτέλεσμα ήταν να γίνει η ισχυρή έκρηξη που έσπειρε τον θάνατο και την καταστροφή. Πως όμως η φωτιά κατάφερε να φτάσει ως εκεί; Γιατί δεν είχε εκκενωθεί το στρατόπεδο αφού είδαν πως δεν μπορούσαν να την ελέγξουν.
Αλλά το βασικότερο είναι τα 98 κιβώτια. Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσίοτητα από το Wikileaks αυτά ζητήθηκε να δεσμευτούν από τις ΗΠΑ. Οι κυπριακές αρχές τα δέσμευσαν πριν από ένα χρόνο όμως κανείς δεν είχε σχέδιο για το τι θα γίνουν αυτά τα κιβώτια. Για ένα χρόνο παρέμεναν στη Ναυτική Βάση. Ήταν δηλαδή δημόσιος κίνδυνος. Και το γνώριζαν.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More