Η εξομολόγηση της Ελευθερίας Ελευθερίου για τις δίαιτες: “Έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να φάω και να ζυγίζω 43 κιλά”

Είναι σέξι, αποκαλυπτική και μιλά πάντα με ειλικρίνεια. Η Ελευθερία Ελευθερίου υποδέχεται τις ζεστές μέρες του Αυγούστου με το νέο της single «Νύχτες καυτές», περιγράφει πως έφθασε στα όρια της ανορεξίας και εξομολογείται στο Down Town Κύπρου πως η δημοσιότητα έκανε κακό παλαιότερα στη σχέση της…
Έχεις κάνει εξαντλητικές δίαιτες προκειμένου να υπηρετήσεις την εικόνα που σχεδόν έχουν επιβάλει τα media για τις pop τραγουδίστριες;
Σαφέστατα. Υπήρξαν περίοδοι της ζωής μου που πεινούσα για να καταφέρω να αδυνατίσω και άλλες που χαλάρωνα λίγο, με αποτέλεσμα να βάζω κάποια κιλά. Στο παρελθόν είχα κάνει αρκετές απερισκεψίες, για τις οποίες έχω μετανιώσει φρικτά! Έχω πολεμήσει το σώμα μου και ήρθε κάποια στιγμή που με εκδικήθηκε!

Τι εννοείς;
Για σχεδόν δύο χρόνια το φαγητό μου ήταν ένα πράσινο μήλο και μία χούφτα βραστό κοτόπουλο! Έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να φάω τίποτε και να ζυγίζω 43 κιλά! Έτρωγα λίγο ρύζι και πονούσε το στομάχι μου. Μου έλεγαν οι δικοί μου άνθρωποι ότι έχω αδυνατίσει υπερβολικά πολύ, αλλά δεν τους άκουγα. Μέχρι που μία μέρα ξύπνησα και είπα στον εαυτό μου: «κάτι πρέπει να κάνεις!». Από εκείνη την ημέρα, έβαζα στο πιάτο μου φαγητό και έλεγα: «Αυτό, ό,τι και να γίνει, θα το φας!». Για να καταλάβεις τη διαφορά, τώρα που μιλάμε, είμαι 56. Αυτό που έκανα δεν ήταν υγιές! Υγεία είναι να ακολουθείς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, που να συνδυάζεται με γυμναστική. Και για αυτούς που σχολιάζουν ότι έχω παχύνει, έχω να πω ότι τώρα είμαι φυσιολογική! Παλιά δεν ήμουν!

Σου άρεσε το είδωλό σου στον καθρέφτη, όταν ζύγιζες 43 κιλά;
Τότε νόμιζα ότι αυτό που έβλεπα ήταν ωραίο! Τώρα, όταν βλέπω φωτογραφίες μου από εκείνη την περίοδο, ανατριχιάζω!
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για σένα ότι τραγουδάς 10 χρόνια τώρα και ότι ξεκίνησες την καριέρα σου στην Κύπρο, τραγουδώντας έντεχνα κομμάτια. Δεν αισθάνεσαι, λοιπόν, ότι είναι «λίγο» για εσένα να βγαίνεις στη σκηνή με μίνι και να τραγουδάς pop τραγούδια;
Πολλοί ίσως δεν αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι για μία τραγουδίστρια να βγει στη σκηνή φορώντας σορτς και να τραγουδάει και να χορεύει ταυτόχρονα, εξυπηρετώντας ουσιαστικά αυτό που θέλει η pop μουσική σκηνή. Για να τα κάνεις όλα αυτά, πρέπει να έχεις αφιερώσει τουλάχιστον ένα χρόνο από τη ζωή σου, κάνοντας καθημερινά προπόνηση, για να αποκτήσει το σώμα σου την αντοχή, αλλά και την πειθαρχία που χρειάζεται. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά προϋποθέτει πολύ κόπο και ενέργεια και στεναχωριέμαι που αυτό το είδος μουσικής ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Δεν μετανιώνω καθόλου! Αυτό που κάνω τώρα είναι επιλογή μου και θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα με την ηλικία μου. Μετά τα τριάντα μου, ίσως με ακούσετε να λέω και άλλα πράγματα.

Μετά το χωρισμό σου από τον Ανδρέα Γεωργίου, δεν ξέρουμε τίποτα για την προσωπική σου ζωή. Γιατί;
Και ούτε θα μάθετε! (Γελάει). Δεν μου αρέσει να προκαλώ με την προσωπική μου ζωή. Ξέρω ότι πολλοί λένε ότι είναι κομμάτι της δουλειάς των καλλιτεχνών και ότι είναι μία πολύ καλή διαφήμιση. Δεν συμφωνώ! Εγώ θέλω όταν κλείνω την πόρτα του σπιτιού μου να είμαι μόνο εγώ και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Ακόμα και όταν στο παρελθόν δημοσιοποιήθηκε η προσωπική μου ζωή, δεν ήταν κάτι που προκάλεσα. Και θεωρώ ότι δεν μου έκανε καλό!
Δεν έκανε καλό στην καριέρα σου ή στη σχέση σου;
Η δημοσιοποίηση της προσωπικής μου ζωής δεν έκανε καλό στη σχέση μου! Διότι ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια να βγει προς τα έξω, μετά μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς «γιατί γράφτηκε, αυτό που γράφτηκε». Θεωρώ ότι μία σχέση που δεν προβάλλεται από τα Μέσα, έχει λιγότερα προβλήματα.
Αυτό το διάστημα είσαι μόνη σου;
Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η δουλειά μου! Δεν θα ήθελα να φτάσω στα 30 ή στα 35 μου και να σκέφτομαι ότι αντί να κοιτάω την καριέρα μου, ερωτευόμουν. Δεν λέω ότι θα ήθελα να μείνω μόνη μου! Αλλά για να μπω σοβαρά σε μία σχέση, πρέπει να της αφιερώσω χρόνο. Δεν είναι ότι αν έρθει κάποιος στη ζωή μου θα τον απορρίψω, αλλά δεν είναι κάτι που επιδιώκω. Πάντως είμαι πολύ καλά! Έχω τους φίλους μου που δεν τους χάρηκα, γιατί εργαζόμουν από τα 16 μου, οπότε θα το σκεφτώ σοβαρά πριν μπω σε μία καινούργια σχέση.
Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου

Read More

And More