Ελ. Αρβανιτάκη : Το αφιέρωμα των New York Times για την συναυλία της στο Carnegie Hall!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Ελευθερίας Αρναβιτάκη στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή και κατάφερε να γεμίσει τη μεγάλη αίθουσα χωρητικότητας 2.804 θέσεων, ενθουσιάζοντας το κοινό με την ερμηνεία της.

Οι New York Times έκαναν αφιέρωμα στις εμφανίσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Αμερική και την αγάπη και την αποδοχή που έχει από εκατομμύρια θαυμαστές. Ακόμα, αναφέρονται στα εντυπωσιακά βήματα στην καριέρα της ενώ παραπέμπουν τους αναγνώστες τους στην επίσημη σελίδα της για περισσότερες πληροφορίες.

/

“Η Ελληνίδα τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη, που τραγούδησε για ένα μαγεμένο πλήθος το βράδυ του Σαββάτου στο Carnegie Hall, είναι μέρος μιας διεθνούς αδελφότητας μουσικών που έχουν συγχωνεύσει τις εθνικές παραδόσεις με την pop. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων των Cesaria Evora, BUIKA από την Ισπανία και Dulce Pontes από την Πορτογαλία, ενώ στην Ελλάδα η κα Αρβανιτάκη είναι τόσο γνωστή που επιλέχτηκε να τραγουδήσει το hit της «Δυνατά» στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Όπως και οι διεθνείς συνάδελφοι της, η κα Αρβανιτάκη εμπορεύεται την ωμότητα των παραδοσιακών στυλ για την βελτίωση και την ποικιλία της ποπ. Είναι μια σοπράνο που ενώνει την γλυκύτητα, τον ενθουσιασμό, τη σαφήνεια και την λεπτότητα με την αίσθηση της θλίψης και της μελαγχολίας. Για έναν Αμερικανό ακροατή, θα μπορούσε να ακούγεται όπως η Judy Collins εμποτισμένη με τους τρόπους και τα μέτρα της ελληνικής μουσικής….” γράφει στο άρθρο της η ηλεκτρονική εφημερίδα The New York Times.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο επίσημο πρόγραμμα του Carnegie Hall, που δόθηκε σε αμερικανικά ΜΜΕ και πολιτιστικούς φορείς της πόλης έγραφε πως πρόκειται για “μια από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες ερμηνεύτριες που έχει το μοναδικό χάρισμα να ερμηνεύει ρεμπέτικη, παραδοσιακή, αλλά και σύγχρονη μουσική”. “Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει εξαιρετική ικανότητα να συνδυάζει διαφορετικά μουσικά είδη. Η φωνή της διαθέτει μια καθαρότητα και ένα συναισθηματικό βάθος που καταγράφεται βαθιά στην ψυχή κάθε ακροατή”, σημείωνε παρακάτω..

“Απρόσμενα μαγική βραδιά, με μεγάλη συγκίνηση, πολύ δυνατή, με πολύ αγάπη, με ένα γεμάτο Carnegie Hall… Ήταν μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ, γεμάτη βαθιά συναισθήματα”, δήλωσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη λίγο μετά το τέλος της πολυσυζητημένης εμφάνισής της. Στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος συμμετείχε και ο αρμενικής καταγωγής σολίστας και συνθέτης Αρα Ντινκτζιάν.

Δες φωτογραφίες από τη βραδιά!

Read More

And More