Πίσω στην κορυφή της σελίδας
02.06.2012 | 17:57

Ελισάβετ: Οι αλλαγές της κατά την διάρκεια των 60 χρόνων στο θρόνο

Ελισάβετ: Οι αλλαγές της κατά την διάρκεια των 60 χρόνων στο θρόνο
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η βασίλισσα που λατρεύει τα καπέλα και τα εκτυφλωτικά παστέλ ταγεράκια, που έχουν γραφτεί τόσα πολλά αλλά η ίδια δεν έχει αφήσει ποτέ τα συναισθήματά της να εκτεθούν, συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια από την άνοδό της στο θρόνο.
Η περσινή χρονιά στην Αγγλία, ανήκε στον πρίγκηπα και το γάμο του με την Kate Middleton. Το 2012 είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην Ελισάβετ! Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη των Βρετανών προς την βασιλική οικογένεια της χώρας τους...Σε βασιλικούς ρυθμούς θα κινούνται λοιπόν από σήμερα Σάββατο 2 Ιουνίου και μέχρι την Τρίτη 5 Ιουνίου στο Λονδίνο όπου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το "Διαμαντένιο Ιωβηλαίο" της. Ο Τάμεσης, μεγάλα πάρκα και δρόμοι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν στολιστεί για να τιμήσουν την αειθαλή "Λίλιμπετ", όπως τη φώναζε χαϊδευτικά ο πατέρας της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προς τιμή του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της βασίλισσας ο διάσημος Πύργος του Ρολογιού ( Big Ben) ενδέχεται προσεχώς να ονομαστεί "Πύργος Ελισάβετ". Συνολικά 331 μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, μεταξύ τους ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, υπέγραψαν αίτημα για να αποδοθεί αυτή η τιμή με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 60 χρόνων.

Δες τις αλλαγές στο πρόσωπο της βασίλισσας από την ημέρα που ανέβηκε στο θρόνο το 1952:
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10