Πίσω στην κορυφή της σελίδας
31.03.2014 | 20:56

Το Ελληνικό περνάει στα χέρια του Ομίλου Λάτση για 915 εκατ. ευρώ - Όλο το πλάνο της Lamda Development

Το Ελληνικό περνάει στα χέρια του Ομίλου Λάτση για 915 εκατ. ευρώ - Όλο το πλάνο της Lamda Development
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Mετά από χρόνια που ρημάζει φαίνεται πως ηρθε η ώρα το Ελληνικό να γίνει ένα στολίδι των Ελλήνων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την εταιρεία του ομίλου Λάτση, τη Lamda Development ως τον προτιμητέο επενδυτή για να αποκτήσει το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. μετά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Και οι δύο χρηματοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup και Piraeus Bank έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά του ομίλου Λάτση, συνολικού ύψους 915 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Όμιλος Λάτση κατέθεσε προσφορά 915 εκατομμυρίων ευρώ με το 33% του συγκεκριμένου ποσού να καταβάλλεται άμεσα και το υπόλοιπο σε χρονικό διάστημα δέκα ετών, σύμφωνα πάντα με τους όρους της σύμβασης.
Η νέα αυτή προσφορά σαφώς είναι μεγαλύτερη από την τιμή του ανεξάρτητου εκτιμητή και βελτιωμένη κατά περίπου 25% από την προηγούμενη.

Πέρα από την προσφορά η Lamda Development αναλαμβάνει όλο το κόστος για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου, ένα κόστος που αγγίζει τα 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη προσφορά δεσμεύει την εταιρεία με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του σχετικού τιμήματος και ποινικές ρήτρες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επένδυση συνολικού ύψους 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το τίμημα δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή του Δημοσίου με ποσοστό 30% στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή, αν και εφόσον η αποδοτικότητα της επένδυσης ξεπερνάει το 15%.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 0:02

Check this
Τα 5 μεγαλύτερα hair trends που θα βλέπουμε παντού το 2018!
Κάν'το μόνη σου: Χειροποίητα σκουλαρίκια που θα δώσουν στιλ στο look σου
Τα μυστικά της Emma Roberts: Πως “σώζει” τις ατασθαλίες και τι τρώει η νεαρή ηθοποιός
Holiday blues... and pinks: Οι πιο stylish χρωματικοί συνδυασμοί για να ανανεώσεις το χώρο σου!
Top 10