Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett, ο Αμερικανοεβραίος George Soros, ο μεγιστάνας των νέων τεχνολογικών Bill Gates, είναι μερικά από τα ονόματα που… ως συνήθως πρωταγωνιστούν στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη λίστα, σχεδόν τα δύο τρίτα των δισεκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι, το 13% ήταν οι τυχεροί που κληρονόμησαν ολόκληρες αυτοκρατορίες, ενώ το 21% απλώς έκαναν τις περιουσίες τους ακόμα μεγαλύτερες.

Στη λίστα ανήκουν και Έλληνες εφοπλιστές και συγκεκριμένα ο Σπύρος Λάτσης, στην 506η θέση με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων, μόνιμος κάτοικος Γενεύης, δραστηριοποιείται ως γνωστόν στον κόσμο του εφοπλισμού, των πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) και του real estate (Lamda Development), ενώ μέχρι πρότινος ήταν βασικός μέτοχος της Eurobank.

Όπως αναφέρει το Forbes, ο 67χρονος Σπύρος Λάτσης είναι ο μοναδικός Έλληνας δισεκατομμυριούχος που εξακολουθεί να έχει σημαντικό μερίδιο στον εφοπλισμό, ωστόσο το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας του έχει κατευθυνθεί και σε άλλους τομείς. Είναι ο γιος του μεγιστάνα του εφοπλισμού, Γιάννη Λάτση και διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία από τον θάνατο του πατέρα του το 2003.

Η μεγαλύτερη θέση της οικογένειας Λάτση είναι σε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ελλάδας, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ είναι και βασικός μέτοχος στην EFG International, με έδρα τη Ζυρίχη. Ο Σπύρος Λάτσης έχει αποφοιτήσει από το London School of Economics.

Κι άλλοι Έλληνες συμπεριλαμβάνονται στην περίφημη λίστα με τους ισχυρούς του πλανήτη, καθώς ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και ο Φιλίπ Νιάρχος μοιράζονται την 687η θέση με περιουσία 2,5 δισ. δολ. έκαστος.

Διάβασε περισσότερα ονόμαστα στο Newsit

Read More

And More