Πίσω στην κορυφή της σελίδας
02.12.2010 | 18:06

Απονομή των βραβείων “L' OREAL- UNESCO” για τις γυναίκες στην επιστήμη!

Απονομή των βραβείων “L' OREAL- UNESCO” για τις γυναίκες στην επιστήμη!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Στις 22 Νοεμβρίου 2010 έγινε η απονομή των ελληνικών βραβείων 2010 L' OREAL- UNESCO για τις γυναίκες στην επιστήμη. Η τελετή της βράβευσης έγινε στη Γεννάδειο Σχολή Κλασσικών Σπουδών στο Κολωνάκι.
 
Στις μέχρι σήμερα 11 βραβευμένες με τα “Ελληνικά Βραβεία L'ORÉAL – UNESCO” προστίθενται 3 νεαρές διακεκριμένες Eρευνήτριες, η Δρ. Ελένη Μακαρώνα, η οποία είναι ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, η Δρ. Χριστίνα Πιπέρη που είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Δρ. Γεωργία Σαλαντή, η Λέκτορας στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής σχολής του Παν/μιου Ιωαννίνων. Και οι 3 τους τιμήθηκαν για το εξαιρετικό ερευνητικό τους έργο, για τις ικανότητές τους και για την αφοσίωσή τους στην Επιστήμη.
 

 
Τα “Ελληνικά Βραβεία L'ORÉAL – UNESCO” εκτός από την ηθική επιβράβευση συνοδεύονταν και με μια οικονομική ενίσχυση αξίας 10.000 ευρώ το καθένα που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τα νέα ταλέντα της Επιστήμης να συνεχίσουν την ερευνητική τους σταδιοδρομία στην Ελλάδα.
 
Το πολύ υψηλού κύρους πρόγραμμα “Ελληνικά Βραβεία L'ORÉAL – UNESCO” επιβραβεύει νεαρές Ελληνίδες ερευνήτριες από όλη την Ελλάδα, ηλικίας μέχρι 38 ετών, αναγνωρίζοντας τα επιστημονικά τους επιτεύγματα τόσο στον κλάδο των Βιοεπιστημών, όσο και στον κλάδο των Φυσικών Επιστημών.
 
“Οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν μόλις το ένα τέταρτο των ερευνητών παγκοσμίως και είναι πολύ λίγες αυτές που δραστηριοποιούνται στα επίπεδα λήψης αποφάσεων ή καθορίζουν τα ερευνητικά προγράμματα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να προβάλλονται μέσω της συνεργασίας L’ORÉAL – UNESCO”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης Καθηγητής κύριος Νίκος Χατζηχρηστίδης.
 
Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα συμπλήρωσε: “Οι βραβευμένες αποτελούν έξοχα πρότυπα για μια νέα γενιά γυναικών επιστημόνων, μια γενιά που θα παίξει ρόλο στην προαγωγή της Επιστήμης και θα βελτιώσει την επιρροή των γυναικών στην Επιστήμη”.
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 22:13

Top 10