Πίσω στην κορυφή της σελίδας
26.10.2011 | 19:45

Η Ευρώπη αποφάσισε να επιβάλει στην Ελλάδα επιτροπεία

Η Ευρώπη αποφάσισε να επιβάλει στην Ελλάδα επιτροπεία
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Από σήμερα πια η Ελλάδα φαίνεται πως και επίσημα μπαίνει σε καθεστώς κηδεμονίας, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του NewsIt από τις Βρυξέλλες στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής προβλέπεται μεταξύ άλλων ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαργμοής του ελληνικού προγράμματος πέρα των γνωστών τριμηνιαίων αξιολογήσεων της τρόικας.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως θα εγκατασταθεί μόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα, και όπως αναφέρει το προσχέδιο ειδικοί τεχνοκράτες που θα εργάζονται στενά και θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, η ελληνική κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να παίρνει αποφάσεις εάν δεν έχει το πράσινο φως από το κλιμάκιο της τρόικας.

Μοναδικό αγκάθι που ακόμα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση είναι για το εάν το μόνιμο κλιμάκιο στην Αθήνα θα έχει δικαίωμα υπογραφής ή όχι. Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο η νέα δομή παρακολούθησης της Ελλάδας θα βοηθάει περαιτέρω την τρόικα για την καλύτερη αποτίμηση των όρων δανεισμού της Ελλάδας.

Διάβασε περισσότερα στο newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10