Πίσω στην κορυφή της σελίδας
16.09.2013 | 15:03
Εβίτα Τσιλοχρήστου Tweet me @evitatsi

Ερ. Κούρκουλου: Ο αγώνας της κατά του νομοσχεδίου για θανάτωση των αδέσποτων στη Ρουμανία!

Ερ. Κούρκουλου: Ο αγώνας της κατά του νομοσχεδίου για θανάτωση των αδέσποτων στη Ρουμανία!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Δυστυχώς υπερψηφίστηκε την Τρίτη από το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ο νόμος που επιτρέπει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων, νομοσχέδιο το οποίο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους φιλόζωους και τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 266 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 20 αποχές, προβλέπει «ευθανασία» στα αδέσποτα αν δεν τα ζητήσει κάποιος εντός 14 ημερών από τη σύλληψή τους. Έξω από το κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 
Αφορμή για την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ήταν ο θάνατος ενός παιδιού, το οποίο δάγκωσαν σκύλοι κοντά σε ένα πάρκο της ρουμανικής πρωτεύουσας. Στο Βουκουρέστι εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 40.000 αδέσποτα σκυλιά και το ζήτημα αποτελεί διαχρονικά θέμα αντιπαράθεσης στη Ρουμανία.
 
Η Εριέττα Κούρκουλου που έχει δείξει την αγάπη της για τα ζώα και που έχει δημιουργήσει τον φιλοζωικό οργανισμό "Save a Greek Stray", φυσικά προσπαθεί να δώσει τον δικό της αγώνα για όλα αυτά τα αδέσποτα.Η ίδια έγραψε στο Faxcebook:
''Στα σιχαμένα αυτά όντα στην Ρουμανία που αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα και τα οποία πήραν την απόφαση για την σφαγή των αδέσποτων ζώων της χώρας έχω να πω ότι δεν θα περάσει έτσι!  Έχω να πω ότι εγώ όπως και οι υπόλοιποι φιλόζωοι της χώρας μου, θα παλέψω και εγώ για την δικαιοσύνη αυτών των χαμένων ψυχών και θα κηρύξουμε όλοι μαζί πόλεμο στους αγριανθρώπους που στηρίζουν αυτή την πράξη!  Ζητώ από όλη την Ελλάδα να αφιερώσει πέντε λεπτά από τον χρόνο της και να παρακολουθήσει τα βίντεο του βασανισμού αυτού στο διαδίκτυο! Ας βρούμε όλοι μια λύση και ας παλέψουμε πια ενωμένοι για τον ίδιο σκοπό! Εγώ είμαι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσω όλα μου τα μέσα για να σταματήσει η σφαγή! Οι άνθρωποι αυτοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον γνωστό σε όλους μας Χίτλερ!''Eνώ οργανώνεται και ταξίδι στη Ρουμανία από τον οργανισμό της. Διάβασε λεπτομέρειες: To SGS - Save a Greek Stray - o φιλοζωικός οργανισμός που ιδρύθηκε απο την Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση δηλώνει οτι :


Είμαστε εξοργισμένοι με τις αλλαγές της νέας νομοθεσίας καθώς και τις βιαιες αντιδράσεις των ανθρωπων.
Ως ενημερωμένη ομάδα, γνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα των αδεσπότων που αντιμετωπίζει η Ρουμανία και κυρίως το Βουκουρέστι, οπου ο αριθμός των αδεσπότων υπολογίζεται πως ανέρχεται στις 65.000.
Γνωρίζουμε επίσης απο προσωπική εμπειρία και δράση, πως το διαστημα των 14 ημερών δεν είναι επαρκές για να βρεθεί υιοθεσία για κάποιο ζώο, με αποτέλεσμα το μέτρο να οδηγεί σε παγίδευση και δολοφονία του.
Κι ενω το κόστος μιας στείρωσης κατα τη διάρκεια ενός προγράμματος στειρώσεων, ανέρχεται στα 30 ευρω, η Ρουμανική κυβέρνηση πληρωνει 48 ευρω για κάθε ζώο που αιχμαλωτίζεται!
Επι χρόνια η Ευρωπαική ένωση χρηματοδοτεί τη Ρουμανια με κονδύλια για στειρώσεις, τα οποία βέβαια γέμισαν ξένες τσέπες.
Τωρα το πρόβλημα των αδεσπότων είναι εκτός ελέγχου.
Και φυσικά για μια ακόμα φορά τα ζώα καλούνται να πληρωσουν το τίμημα.
Για ακόμη μια φορά, μια λανθασμένη απόφαση, οχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα- αλλά θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Ως φιλόζωοι, ακούμε τις κραυγές των δικών μας αδέσποτων ψυχών, εδω στην Ελλάδα.Τα εχουμε ακούσει πολλές φορές και εδω, να σημαδευουν την ψυχή και τη συνειδηση μας.

Κι ενω η Ελλάδα αγωνίζεται για το δικό της πρόβλημα των αδεσπότων, δεν μπορούμε ν'αγνοήσουμε τους ευρωπαίους γειτονες μας- παρ' ολα αυτά δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των αδεσπότων στη Ρουμανία, θα θέλαμε όμως να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα νέα μέτρα ,καθώς και να δείξουμε στην Ευρωπαική Ενωση και στον κόσμο, πως σε κάποιες περιπτώσεις οι φιλόζωοι ΜΠΟΡΟΥΝ να ενωθούν και ν'αγωνιστούν μαζί.

ΤΑΞΙΔΙ :

Γι'αυτόν ακριβως τον σκοπό οργανώνουμε ένα ταξίδι με λεωφορείο (2) στη Ρουμανία για 72-100 άτομα.
Το κόστος της ναυλωσης των λεωφορείων καλύπτεται απο την δεσποινίδα Εριέττα Κουρκουλου-Λάτση.
Ξενοδοχείο & νυχτερινά καταλύματα (1 βράδυ) σε σπίτια ιδιωτων (παρακαλούμε να φέρετε τον προσωπικό σας υπνόσακο) θα κανονιστούν απο εμάς πριν απο την έναρξη του ταξιδιού.- Παρακαλούμε να μας αναφέρετε την προτίμηση σας.
Εσείς αναλαμβάνετε τα έξοδα της σίτισης σας ( καλό θα ήταν να φέρετε μαζί σας φαγητό)
Οι ημερομηνίες αναχώρησης δεν έχουν ακόμα καθοριστεί αλλά τείνουμε προς τις 27/9 αναχώρηση το πρωι απο Αθήνα με 30/9 πρωι επιστροφή στην Αθήνα.( Διάρκεια ταξιδιού 13 ώρες με το αυτοκινητο και περίπου 18 ώρες με το λεωφορείο συμπεριλαμβανομένων των στάσεων που θα γίνουν.
Ταξιδεύοντας νύχτα, προσπαθούμε να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό, σεβόμενοι τους δύσκολους καιρούς καθώς και τους ανθρώπους που δεν μπορούν ν'απουσιάσουν πολλές μέρες απο την εργασία τους.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ
Θα γίνουν στάσεις επιβιβασης στη διαρκεια της διαδρομής απο την Αθήνα στο Βουκουρέστι.Ηδη προγραμματισμένες στασεις θα γίνουν: Λαμία ,Λαρισσα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Σερρες.
( Εαν χρειάζεστε να σας παραλάβουμε απο σημείο στο ενδιάμεσο αυτης της διαδρομής, παρακαλώ ενημερώστε μας.)
Παρακαλούμε να είστε στο σημείο παραλαβής στην ώρα σας και φροντίστε να μας αφήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας- κινητό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Τα λεωφορεία θα έχουν πανο.- Ελπίζω να βρω κοκκινα.
Θα παμε σαν οργανωμένο γκρουπ με t-shirts, πανό και πλακάτ.
Θα επιδόσουμε επιστολή διαμαρτυρίας, καθώς και ως συμβολο δράσης, προτεινόμενες λύσεις.
Θα γίνει δωρεα στην καμπάνια στερώσεων με επι κεφαλής τον Aurelian Stefan, εναν κτηνίατρο που έχει βοηθήσει και στειρώσει εκατοντάδες ελληνικά αδέσποτα, ως ενδειξη ευγνωμοσύνης.
Η μία στείρωση στο πρόγραμμα κοστίζει 30 ευρω.
Δωρεά τροφής για τη σίτιση των αδεσποτων και των ζώων των καταφυγίων.
Υιοθεσία 5 σκύλων ή κουταβιών ( μικρού- μεσαίου μεγέθους, για λόγους μεταφοράς). Ενδεχομένως και περισσότερους, αλλά θα πρέπει να βρεθει τρόπος μεταφοράς τους.( Οχι οτι δεν έχουμε τους δικούς μας αδέσποτους σκύλους εδω στην Ελλάδα, αλλά ως συμβολική πράξη αλληλεγγύης )
Θα φέρουμε συνεργείο βιντεοσκόπησης των γεγονότων και αν είναι δυνατόν και ζωντανής αναμετάδοσης μέσω διαδικτύου.Σαφως θα προμηθεύσουμε τα ελληνικά κανάλια με όλο το υλικό.
Θα θέλαμε τα τοπικά μέσα να καλύψουν την παρουσία μας.
Θα θέλαμε να συζητήσουμε με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις για τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους για το πρόβλημα των αδεσπότων.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ενότητα μας με όλους τους φιλόζωους- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ !

ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ.
Δεν θα προβούμε σε καμία πράξη βίας ή ταραχής.
ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ !!!
Τείνουμε χειρα βοηθείας…
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
Θέλουμε να μάθουμε, ν'ανταλλάξουμε γνωσεις, να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

ΑΡΝΗΣΗ
Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την ασφάλεια σας.
Εαν οι ενεργειες σας, σας φέρουν αντιμέτωπους με τις τοπικές αρχές, θα πρέπει ν'αναζητήσετε δικό σας νομικό σύμβουλο.
Φέρετε την απόλυτη ευθύνη για τις ενέργειες σας ακομα κι αν αυτές βλάπτουν άμεσα ή έμμεσα κάποιον άλλο.
Θα υπογράψετε συμφωνητικό με το οποίο αποδέχεστε να συμμετέχετε σε μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς καμία πρόθεση να προκαλέσετε ζημιές σε περιουσίες, ζώα ή ανθρώπους, σεβόμενοι απόλυτα τους νόμους των χωρών τις οποίες θα διασχίσετε.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε μια κοινή δράση, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μου.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη αντίστοιχη σελίδα του fb που καλύπτει το γεγονός-μολις οριστικοποιηθει η ενοικίαση των λεωφορείων- πιθανώς αυριο 16/9/13

Ωστόσο την Τετάρτη, διοργανώνεται και συγκέντρωση στην πρεσβεία της Ρουμανίας στο Ψυχικό στις 19:00:

H ανακοίνωση της πρόσκλησης της εκδήλωσης στο Facebook: "Στην Ρουμανία με αφορμη ενα ελλεεινό και ψεύτικο περιστατικό, έγινε αιτία να βγει απόφαση να θανατωθούν  όλα τα αδέσποτα σκυλιά. Το περιστατικό είναι το εξής.....

Καποιος αλήτης-παιδόφιλος, βιασε ενα τετράχρονο παιδάκι κι έπειτα το σκότωσε. Κάποιοι συγγενείς του παιδιού, προκειμένου να καλύψουν την πράξη αυτού του κτηνους, είπαν οτι το παιδάκι το κατασπάραξαν αδεσποτα σκυλια.
Αρπαζουν την ευκαιρια,οι τοπικοι αρχοντες και βγαζουν διαταγη οποιος παραδωσει αδεσποτο σκυλο για να θανατωθει,θα εισπραττει 50 ευρω.

Βγηκαν ολοι και κυνηγουν, δολοφονουν, μαχαιρωνουν, κακοποιουν και παραδινουν ακομα και δεσποζωμενα σκυλια.
Εμεις δεν συμφωνουμε και ζηταμε να σταματήσει αυτο το μακελειό εις βαρος των ζώων.
Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια ειρηνικη συγκέντρωση απ\'εξω απο την Πρεσβεια της Ρουμανίας στο Ψυχικό.
Θα τυπΏσουμε φωτογραφΊες και κάποια αφισσΆκια τα οποια θα κολλΉσουμε σε κολώνες-τοίχους κι οπου αλλού μπορούμε, στη γυρω περιοχή.

Επίσης θα ανάψουμε κερακια ρεσω, μπροστα στην είσοδο της Πρεσβείας.
Πρέπει να ειμαστε ολοί εκεί, ωστε να καταλαβουν οτι έχουν την παγκοσμια κατακραυγη για τις πράξεις τους.
"
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10