Μάθε τα πάντα για την εμφάνιση του Λούκα και του Stereo Mike στη Eurovision!

H Eurovision πλησιάζει κι η χώρα μας συμμετέχει με δύο φρέσκα παιδιά αλλά κι μ’ένα πρωτότυπο τραγούδι! Ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ερμηνεύοντας το “Watch my Dance”!

Ένα ζεϊμπέκικο που θα ερμηνεύσει ο Λούκας και περιέχει και rap με την συμμετοχή του Stereo Mike. H χώρα μας διαγωνίζεται αρχικά στον πρώτο ημιτελικό, στις 10 Μαΐου μαζί με άλλες 18 χώρες και εμφανίζεται τελευταία!

Δες αναλυτικά στον πρώτο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου τη σειρά εμφάνισης:

1. Πολωνία
2. Νορβηγία
3. Αλβανία
4. Αρμενία
5. Τουρκία
6. Σερβία
7. Ρωσία
8. Ελβετία
9. Γεωργία
10. Φινλανδία
11. Μάλτα
12. Σαν Μαρίνο
13. Κροατία
14. Ισλανδία
15. Ουγγαρία
16. Πορτογαλία
17. Λιθουανία
18. Αζερμπαϊτζάν
19. Ελλάδα

Στον δεύτερο ημιτελικό της 12ης Μαΐου η σειρά εμφάνισης θα είναι η ακόλουθη:

1. Βοσνία Ερζεγοβίνη
2. Αυστρία
3. Ολλανδία
4. Βέλγιο
5. Σλοβακία
6. Ουκρανία
7. Μολδαβία
8. Σουηδία
9. Κύπρος
10. Βουλγαρία
11. Π.Γ.Δ.Μ
12. Ισραήλ
13. Σλοβενία
14. Ρουμανία
15. Εσθονία
16. Λευκορωσία
17. Λετονία
18. Δανία
19. Ιρλανδία

Από τους αποκαλούμενους «Big Five», που συμμετέχουν κατευθείαν στον Τελικό της 14ης Μαϊου, η Γαλλία θα διαγωνιστεί στην 11η θέση, η Ιταλία στη 12η, το Ηνωμένο Βασίλειο στη 14η, η Γερμανία στη 16η και η Ισπανία στην 22η.

Για την κατάταξη των άλλων τραγουδιών που θα προκριθούν στον τελικό θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση, μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου ημιτελικού.

O Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike δεν σταματάνε τα ταξίδια και μάλιστα πρόσφατα γύρισαν από την Κωνσταντινούπολη. Ο Λούκας το Πάσχα βρέθηκε στην Κύπρο κοντά στους δικούς του για τις γιορτινές μέρες αλλά όπως έγραψε στο Twitter του έκανε και κάποιες εμφανίσεις.

Πρόσφατα οι δυο τους έκαναν δηλώσεις στο περιοδικό Hello για την συμεττοχή τους, ο Λούκας για το ”Watch my dance”: ”Προφανώς ο συνδυασμός της ραπ με το ζεϊμπέκικο είναι μία μουσική καινοτομία, άρα κι ένα ρίσκο. Πολλές φορές είναι λίγο δύσκολο να δεχθεί τέτοιες καινοτομίες το αφτί.”

Η φετινή, ήταν μια χρονιά, που όλοι οι συμμετέχοντες δεν μετρούσαν πολλά χρόνια στη δισκογραφία, μ’ εξαίρεση τον Stereo Mike… Τι λέει ο Λούκας γι’ αυτό; ”Πάνω – κάτω, όλοι οι τραγουδιστές είμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Προσπαθήσαμε! Νομίζω πως θα χαιρόμουν όποιος και να κέρδιζε εκείνη τη βραδιά.”

Ενώ ο Stereo Mike, δήλωσε – μιας και νωρίτερα συζητούσαν για την εμφάνιση της Λένας Αρώνη: ”Θέλω να επανέλθω στο θέμα που δημιουργήθηκε με την Λένα Αρώνη και την ΕΡΤ. Μην ξεχνάμε το υλικό που είχαμε. Πέρα από ό,τι έχει ειπωθεί για την βραδιά, η Λένα είναι αξιολογότατη κι υπήρχαν πολύ όμορφα μουσικά πράγματα. Ας μείνουμε στην ουσία κι όχι στο οπτικό μέρος. Ας επικεντρωθούμε εκεί!”

Οι δυο τους βρίσκονται ήδη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και προετοιμάζονται ήδη για την μεγάλη βραδιά του ημιτελικού! Εσύ τι λες θα τα καταφέρουν;

 

Read More

And More