Eurovision: Η επίσημη θέση του Ogae Greece για το θέμα της αποχώρησης!

Ακόμη η συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Eurovision αμφισβητείται… Ωστόσο ο ΟGAE , το official club της Eurovision τοποθετείται με την παρακάτω επιστολή: “Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έφεραν στο μυαλό μας σκοτεινές εποχές της Eurovision σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή. Ήταν δεκαετία του ’80 και η Ελλάδα πότε συμμετείχε και πότε όχι, δίνοντας μια εικόνα ασυνέπειας και αδιαφορίας στην Ευρώπη. Τότε όμως η Eurovision αφορούσε λίγους και εκλεκτούς. Τώρα πολλούς περισσότερους. Αυτό που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν μια μεγάλη γιορτή, τώρα φωτίζεται με πιο χλωμά φώτα. Και παρ’ ότι οι συμμετέχουσες χώρες πληθαίνουν η EBU αποφάσισε να αυξήσει το αντίτιμο της συμμετοχής. Αψυχολόγητη ή στοχευμένη ενέργεια? Σε μια Ευρώπη που παραπαίει οικονομικά δεν χωράνε δικαιολογίες.

Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα της τηλεόρασης, με τηλεθεάσεις ρεκόρ παγκοσμίως, ίσως φέτος χάσει το δημοφιλέστερο παίκτη του, την Ελλάδα. Η χώρα μας, μ’ ένα ασύλληπτο σερί επιτυχιών (8 φορές στην δεκάδα) συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον και φυσικά το φθόνο των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια ξεπερνώντας όλα τα δεδομένα, κατάφερε να εκτοξεύσει το πρόγραμμα της Eurovısıon σε δυσθεώρητα ποσοστά τηλεθεάσεων. Γι’ αυτό και ίσως ποτέ κάποιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πώς θα έφτανε η στιγμή να δηλώσουμε «απών» από το μεγάλο Ευρωπαϊκό γεγονός. Γιατί πέρα από τον ορισμό «μουσικό πανηγυράκι», ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι ένα γεγονός, μια συνάθροιση λαών, μια βροντερή δήλωση ότι «είμαστε κι εμείς εδώ».

Αυτή την ευκαιρία κινδυνεύουμε να χάσουμε φέτος. Σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, οφείλει η ιδιωτική πρωτοβουλία να σταθεί αρωγός του κρατικού φορέα και να γίνει όποια δυνατή προσπάθεια να είμαστε εκεί. Και να είμαστε εκεί, όπως πρέπει να είμαστε. Μ’ ένα πακέτο συμμετοχής χαμηλών τόνων αλλά όχι χαμηλής αισθητικής. Μ’ ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο που αντικατοπτρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και ανάβει φάρο στην ελπίδα. Ο OGAE Greece θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δουλέψει μαζί με την ΕΡΤ προς αυτή την κατεύθυνση.”

Read More

And More