Πίσω στην κορυφή της σελίδας
06.01.2011 | 12:24

Ετοιμάζουν συλλαλητήριο για το φράχτη στον Έβρο!

Ετοιμάζουν συλλαλητήριο για το φράχτη στον Έβρο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τον φράχτη των 12,5 χιλιομέτρων που προγραμματίζει να κατασκευάσει στον Έβρο η κυβέρνηση. Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και εκδηλώσεις διαμαρτυυρίας θα γίνουν το Σάββατο.

Εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με συναυλία στον Άγιο Παντλεήμονα προγραμματίζονται για το Σάββατο 15 του μήνα. Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τη δημιουργία του φράκτη μήκους 12,5 χιλιομέτρων στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο με παράλληλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια και έτσι δεκάδες λαθρομετανάστες περνούν σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα χωρίς καν τη βοήθεια των δουλεμπόρων.
 
Στην υπόλοιπη μεθόριο υπάρχει το φυσικό σύνορο του ποταμού και εκεί περιπολούν διαρκώς τα μέλη της δύναμης ταχείας επέμβασης της Frontex στην οποία συμμετέχουν έλληνες και ευρωπαίοι αστυνομικοί.
 
Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στον αριθμό των λαθρομεταναστών από τις αρχές Νοεμβρίου που ξεκίνησαν περιπολίες οι άντρες της Frontex. Ενδεικτικά μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου η μείωση έφτασε το 42,6%.
 
Ο φράκτης δεν θα έχει ηλεκτροφόρα σύρματα, όπως συμβαίνει στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.
 
Θα υπάρχουν θερμικές κάμερες αλλά και αισθητήρες που θα ανιχνεύουν κινήσεις ανθρώπων και θα στέλνουν σήμα σε κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.
 
Διάβασε περισσότερα στο newsit

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10