RED BULL STRATOS: Τα 4:19’’ της ελεύθερης πτώσης από το διάστημα

Έβαλε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή αλλά έκανε αυτό που ονειρευόταν και προετοίμαζε τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο 43χρονος Αυστριακός Φέλιξ Μπομγκαρντνερ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σε ελεύθερη πτώση έσπασε το φράγμα του ήχου. Έπεσε από υψόμετρο 39 χιλιάδων μέτρων στην ερήμο του Νέου Μεξικού.
Η ελεύθερη πτώση του αλεξιπτωτιστή διήρκεσε 4 λεπτά 19 δεύτερα, με τελική ταχύτητα τα 1.137 χλμ. την ώρα. Τελικά μέχρι την προσγείωση, μετά το άλμα στο κενό από το αερόστατο, κύλησαν 9 λεπτά, 9 δεύτερα. Το αλεξίπτωτο ήταν ανοικτό στα τελευταία 4 λεπτά, 44 δεύτερα.

Ο Αυστριακός κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το εγχείρημα μετά από προετοιμασία πέντε ετών. Και έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να πάθει «απώλεια συνείδησης κατά την πτώση, πιθανόν μοιραία για την ίδια του την ζωή».
Το άλμα του θα μελετηθεί τώρα από τη σκοπιά της ιατρικής και της αεροναυτικής και θα χρησιμεύσει στους αστρονάυτες.

Το παρακινδυνευμένο… άλμα του «ατρόμητου Φέλιξ» παρακολούθησαν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι. Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια το είδαν μόνο από το You Tube, ενώ εκατομμύρια μηνύματα στάλθηκαν μέσω Facebook και Twitter.

Read More

And More