Πίσω στην κορυφή της σελίδας
28.03.2014 | 18:10
Εβίτα Τσιλοχρήστου Tweet me @evitatsi

Η Μις Κόσμος "έφαγε ξύλο" για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Μις Κόσμος έφαγε ξύλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Στεφανία Φερνάντες από τη Βενεζουέλα που στέφθηκε Μις Κόσμος το 2009, μόνο με βασίλισσα ομορφιάς δεν έμοιαζε στην φωτογράφιση που έκανε για την καμπάνια «Η Φωνή Σου είναι η Δύναμη Σου».

/

Αν και είναι πανέμορφη, δεν δίστασε να τσαλακωθεί και να ποζάρει με το πρόσωπο της γεμάτο αίματα και εμφανή σημάδια κακοποίησης. Η Στεφανία Φερνάντες είχε κερδίσει τον τίτλο της ωραιότερης γυναίκας του κόσμου το 2009 και πρόσφατα δέχτηκε να κάνει μία εναλλακτική φωτογράφιση, στα πλαίσια μιας καμπάνιας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Βενεζουέλα.

Violence:

Οι ανατριχιαστικές λήψεις της, συμβολίζουν όλη την βία και τους 28 νεκρούς των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και έτσι η Στεφανία εμφανίζεται με σημάδια κακοποίησης, καλυμμένη με αίματα ενώ ταυτόχρονα δακρύζει αίμα. Σκοπός της καμπάνιας είναι να ευαισθητοποιήσει την υπόλοιπη υφήλιο για τις βιαιότητες που συμβαίνουν στην Βενεζουέλα, στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο.

Η Στεφανία Φερνάντες και ο φωτογράφος Ντάνιελ Μπράτσι χρησιμοποίησαν την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να φθάσει η καμπάνια στα πέρατα του κόσμου. Κάποιες από τις φωτογραφίες έχουν ανέβει στο Instagram με το hashtag #MordazasEnVenezuela.

Spread

Ο φωτογράφος δήλωσε ότι σκοπός του ήταν να κάνει τις φωτογραφίες όσο πιο σοκαριστικές γίνεται προκειμένου να κερδίσει την προσοχή του κοινού η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα επηρεάστηκε βαθιά και ξεκίνησε την καμπάνια όταν παππούς του πέθανε λόγω του ότι ήταν μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην Βενεζουέλα.

Σύντομα θα δούμε να παίρνουν μέρος στην καμπάνια κι άλλοι γνωστοί, προκειμένου να πάρει όσο μεγαλύτερες διαστάσεις γίνεται.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10