Πρεμιέρα στο Βεάκειο με το “Ωχ Ηλέκτρα” του Πέτρου Φιλιππίδη! Δες τι έγινε στα backstage

Πρεμιέρα είχε χθες βράδυ στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά η παράσταση “Ωχ! Ηλέκτρα” που σκηνοθετούν ο Πέτρος Φιλιππίδης με την Άννα Παναγιωτοπούλου. Πρόκειται για μια παρωδία του Αλέξη Καλλίτση, που βάσισε το έργο του στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός και πολλοί άλλοι.

Αξίζει να αναφέρουμε όμως πως για τις ανάγκες του έργου, οι πρωταγωνιστές αναγκάστηκαν να μεταμορφωθούν, ώστε να θυμίζουν τους ήρωες αρχαίας τραγωδίας. Τη μεταμόρφωσή τους, μάλιστα, ανέλαβε ο γνωστός make up artist Γιάννης Μαρκετάκης, ο οποίος δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες από τα παρασκήνια της παράστασης.
Λίγα λόγια για το έργο:
Κεντρική ηρωίδα η Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, αποφασίζει να επισκεφθεί ψυχολόγο. Προβληματισμένη και φορτισμένη μετά το θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα, τον οποίο σκότωσε η μητέρα της, η Κλυταιμνήστρα μαζί με τον εραστή της, Αίγισθο, περιμένει τον αδερφό της, Ορέστη, να γυρίσει έπειτα από χρόνια απουσίας και να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα τους. Πραγματικά, ο Ορέστης έρχεται μαζί με το φίλο του, Πυλάδη και παρέα με τον Παιδαγωγό του σκαρφίζονται διάφορους τρόπους εκδίκησης.

Τι γίνεται, όμως, όταν εμφανίζεται το φάντασμα του Αγαμέμνονα; Όταν ο Ορέστης αδυνατεί ν’ αποφασίσει να σκοτώσει την μητέρα του; Πόσες ανατροπές μπορούν να συμβούν; Τελικά, η Ηλέκτρα θα βρει λύση ή θα τρελάνει και τον ψυχολόγο της;
Δες φωτογραφίες από τα backstage:

Κρατερός Κατσούλης

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος

Χρήστος Σπανός

Read More

And More