Το ελληνικό ξενοδοχείο που μάγεψε τους Financial Times!

Ο διεθνής τύπος δεν συνήθιζε να “αγκαλιάζει” την Ελλάδα με τα δημοσιεύματά του μέχρι σήμερα. Τα άρθρα τους επικεντρώνονταν στις οικονομικές δυσκολίες και στα άσχημα που συμβαίνουν στη χώρα. Ωστόσο, μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες, οι Financial Times ασχολούνται με την ελληνική ομορφιά!

Η εφημερίδα δημοσίευσε, στις 14 Σεπτεμβρίου 2012, ένα άρθρομε τίτλο “Η Ελλάδα καταφεύγει στην πολυτέλεια” και παρουσιάζει εκτενώς το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Amanzoe, που άνοιξε νωρίτερα το καλοκαίρι στην Αργολίδα.

“Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα, οι Έλληνες χρειάζονται θέσεις εργασίας και οι πιστοί οπαδοί των Aman Resorts διαθέτουν χρήματα για να ξοδέψουν” αναφέρει ο αρθρογράφος ο οποίος μαγεύτηκε από την ομορφιά του ξενοδοχείου και όχι άδικα.

Δες φωτογραφίες από το ξενοδοχείο και θα καταλάβεις!

Σχεδιασμένο από τον Ed Tuttle, το φημισμένο αρχιτέκτονα των Aman, το Amanzoe μοιάζει με μια “ακρόπολη” στην κορυφή ενός λόφου, με ανεξάρτητα πέτρινα οικοδομήματα, που έχουν επίπεδες σκεπές φυτευμένες με λεβάντα, δενδρολίβανο και άλλα αρωματικά μεσογειακά βότανα, καθώς και ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης, περιγράφει ο συντάκτης των Financial Times.

Στην κορυφή του λόφου, 183 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, έχουν στηθεί δύο επιβλητικά κτίρια που στεγάζουν το εστιατόριο και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Ολόκληρο το συγκρότημα αποπνέει ένα ύφος που θα χαρακτήριζε κανείς μοντέρνο νεοκλασικό, με τις συστάδες κολόνων σχεδόν Δωρικού ρυθμού -566 στο σύνολο- και πολλά εκτάρια ανοικτόχρωμου μαρμάρου.

Τα πολυτελή δωμάτια είναι υπέροχα, με χαλαρό, ήρεμο, σύγχρονο εσωτερικό και αυλή 100 τ.μ. με εκπληκτική πανοραμική θέα του βαθυγάλαζου Αιγαίου, των Σπετσών και της Σπετσοπούλας και στο βάθος τα πλούσια σε μύθους βουνά της Αρκαδίας.

Read More

And More