Oργή της οικογένειας Φύσσα για την αφίσα του ΠΑΣΟΚ με τη φωτογραφία του Παύλου

Στην αριστερή πλευρά της αφίσας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό της 40ης επετείου από την εξέργερση του Πολυτεχνείου κυριαρχεί φωτογραφία με το σύνθημα σήμερα πεθαίνει ο φασισμός.

Στη δεξιά πλευρά της αφίσας κυριαρχούν τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα. Είναι θέμα μόνιμου Αγώνα και οι φωτογραφίες του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Σωτήρη Πέτρουλα, του Νίκου Τεμπονέρα και του Παύλου Φύσσα.
Από πολλούς πάντως, ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ασκείται έντονη κριτική στην πολιτική νεολαία επειδή οικειοποιείται έναν νεκρό για την έκδοση μιας αφίσας.
Όπως δήλωσε στο Newsit o δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός η αφίσα δημιούργησε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση τόσο στους οικείους όσο και στην οικογένεια. Δεν τους ανήκει ο Φύσσας, δεν ήταν στο χώρο τους, ήταν αντιμνημονιακός, βαθιά δημοκράτης, με αριστερές ιδέες, χωρίς να έχει ενταχθεί σε κόμμα. Ήταν μια ανεξάρτητη προσωπικότητα, αντιστεκόμενος σε ότι έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία.

Read More

And More