Η φλόγα της Ελλάδας πάει Λονδίνο – Δες live την τελετή αφής από την Αρχαία Ολυμπία

Παγκόσμιο το γεγονός σήμερα. Η φλόγα που θα ταξιδέψει απ’ την αρχαία Ολυμπία ως το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το καλοκαίρι ξεκινάει το ταξίδι της σήμερα.

Δες Live την τελετή αφής της φλόγας:

Live stream videos at Ustream

Από τη στιγμή που ο Σπύρος Γιαννιώτης ως πρώτος λαμπαδηδρόμος την παραλάβει και για μια εβδομάδα η φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη ως την Ηγουμενίτσα και απ’ τη Θεσσαλονίκη ως τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Η διαδρομή της φλόγας σε όλη την Ελλάδα
Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.

– 11/5 Στην Κρήτη, θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.
– 12/5 Στον Πειραιά, θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

– 13/5 Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη και τέλος Καβάλα
– 4/5 θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου στο συνοριακό φυλάκιο, τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

– 15/5 η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.
– 16/5 θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

– 17/5 η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

Στις 18 Μαϊου η φλόγα θα “πετάξει” για τη Βρετανία. Επί 70 ημέρες θα περιπλανηθεί σε κάθε γωνιά της μέχρι την ημέρα έναρξης των αγώνων.

Read More

And More