Δεν τελειώνει η μάχη με τις φλόγες στο Άγιο Όρος – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αρκαδία

Δεν ήταν κεραυνός, ήταν εμπρησμός! Αυτό καταγγέλλουν όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Ουρανούπολης στην Πυροσβεστική, που σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες αναζητά συγκεκριμένο άνθρωπο ως ύποπτο.

Η φωτιά που ξεκίνησε από το Άγιο Όρος (και σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση είχε ξεκινήσει από κεραυνό) συνεχίζει το θλιβερό της έργο, με την Πυροσβεστική να δίνει άνιση μάχη για να τη θέσει υπό έλεγχο. Όμως, οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στη μάχη της κατάσβεσης θα μπει και ο Στρατός (όπως και στην Αρκαδία) αφού τέθηκε και στο Άγιο Όρος σε εφαρμογή το σχέδιο “Δευκαλίων”.

Η πυρκαγιά καίει ακόμη εδώ και ώρες περιμετρικά της Ουρανούπολης, στη Χαλκιδική, χωρίς ωστόσο να απειλούνται σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή. Το πύρινο μέτωπο ξεκινά από το Άγιο Όρος κι εκτείνεται ως την Κομίτσα, όπου οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 92 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, εθελοντές, βυτιοφόρα και μηχανήματα Δήμων, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ο Στρατός.

Το μέτωπο της φωτιάς έχει φτάσει τα 25 χιλιόμετρα και όλοι ελπίζουν να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων πως σήμερα θα βρέξει στη βόρεια Ελλάδα. Γιατί, όπως τονίζουν, μόνο μια βροχή θα μπορέσει να περιορίσει την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Read More

And More