Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αρκαδία – Έκλεισε η εθνική οδός σε μήκος 20 χιλομέτρων!

Ο εφιάλτης δεν λέει να τελειώσει για τους κατοίκους της Αρκαδίας. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ανάγκασαν τις αρχές να κλείσουν την εθνική Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας και στα δυο ρεύματα από το 178ο χλμ έως το 198ο χιλιόμετρο. Η εκτροπή γίνεται από την παλαιά έθνική οδό Τριπόλεως – Καλαμάτας.

Τα μέτωπα είναι αυτή την ώρα σε: Ανεμοδούρι και Ραψομμάτι. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι πυροσβέστες η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα, ανακόπτεται όταν συναντά τα περσινά καμμένα αλλά φουντώνει όταν βρίσκει δάσος! Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι ισχυρές και συνεχώς ενισχύονται! Είναι και ένας από τους λόγους που έκλεισε και η εθνική.

Στην Κορινθία, στον Σολωμό η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα όχι όμως κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Επι τόπου 37 πυροσβέστες, 19 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Νωρίτερα, με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Δευκαλίων και η δεύτερη μοίρα αλεξιπτωτιστών έσπευσε να βοηθήσει τους πυροσβέστες, που δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες.

Δεκάδες είναι οι πολίτες με αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα λογω του πυκνού καπνού. Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένουν πολλές περιοχές.

Συνεχής ενημέρωση για τα μέτωπα της φωτιάς στο Newsit

Read More

And More