Πίσω στην κορυφή της σελίδας
16.07.2012 | 19:08

Κρούσμα φυματίωσης σε γνωστό εστιατόριο στο Σύνταγμα

Κρούσμα φυματίωσης σε γνωστό εστιατόριο στο Σύνταγμα
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Στους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία να καλυφθούν προληπτικά με φαρμακευτική αγωγή όλο το συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς και τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί τους.
Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής προέκυψε ένα κρούσμα φυματίωσης σε εργαζόμενο σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος ήδη νοσηλεύεται υπό θεραπευτική αγωγή στο νοσοκομείο “Η Σωτηρία”. 
 
Σύμφωνα με τον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux όλων των εργαζομένων στο εστιατόριο από τους 18 εργαζομένους που ελέγχθηκαν, οι 9 βρέθηκαν με θετική mantoux και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται. 
 
Όπως γράφει το Newsit, στους εργαζομένους που βρέθηκαν αρνητικοί στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία, να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα προληπτικά.
 
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, με το οποίο επικοινωνήσαμε, το ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε σήμα για το περιστατικό στις 6 Ιουλίου και εν συνεχεία ενημερώθηκε και η Περιφέρεια, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. 

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10